Προμήθειες, συνεργασίες και δράσεις στον απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιεράπετρας

Στο κοινωνικό έργο που επιτελείται από τις δομές που διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας  και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο αναφέρθηκε η συντονίστρια της δομής κα. Κική Χασάπη Φρονιμάκη.

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων, η συντονίστρια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει γίνει για την αναβάθμιση της δομής τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών με την ένταξή της σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την πρόσληψη προσωπικού.

Όπως τόνισε από την έναρξη της θητείας τον Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για την υποστήριξη της σημαντικής αυτής κοινωνικής δομής, οι οποίες επιτρέπουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανέφερε, η κα. Χασάπη να λειτουργεί σε έναν καλύτερα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο έγιναν και συνεχίζονται αναγκαίες παρεμβάσεις για την λειτουργικότητά του.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν απολύμανση, βάψιμο πρόσοψης και εσωτερικού χώρου, κατασκευή WC, τοποθέτηση πλακιδίων σε τοίχους, τοποθέτηση αυτοκόλλητου με το νέο λογότυπο του Κ.Π. στην πρόσοψη του κτιρίου για τη σκίαση και προστασία των τροφίμων, τοποθέτηση κλιματισμού, κατασκευή WC για ΑμεΑ κα.

Παράλληλα σε συνέχεια των παραπάνω εργασιών την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται εργασίες συντήρησης στην αποθήκη, καθώς και η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός χώρου γραφείων για τις ανάγκες του νέου προσωπικού.

Όπως τόνισε από το καλοκαίρι του 2017 το Κοινωνικό Παντοπωλείο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο Ε.Π. 2014 – 2020 για κοινωνικές δομές και προχώρησε στην πρόσληψη ενός Κοινωνικού Λειτουργού και βοηθητικού προσωπικού, πράγμα που του επιτρέπει την ανάπτυξη επιπλέον δράσεων για την ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη των δικαιούχων.

Σε ετήσια βάση υποστηρίζεται από τον Δήμο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα το 2015 τα χρήματα που διατέθηκαν από τον δήμο για προμήθειες τροφίμων έφτασαν τα 12.161,74 ευρώ, το 2016 13.899 ευρώ και το 2017 τα 19.399,17 ευρώ, ενώ η δομή καθημερινά δέχεται προσφορές από δράσεις που πραγματοποιούν σχολεία, σύλλογοι, επιχειρήσεις και φορείς του Δήμου Ιεράπετρας, δωρεές και χορηγίες από πολίτες  και υλοποιεί ποικίλες δραστηριότητες με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και την ενίσχυσή της.

Από τον Σεπτέμβρη του 2014 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις και δράσεις με φορείς όπως  το Ι.Ε.Κ. Ιεράπετρας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, ο Εθελοντιακός Σύλλογος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Αναγέννηση, το 2ο Λύκειο με τη διοργάνωση Τρέχουμε και Συντρέχουμε, ο Σύλλογος η Κρήτη δίνει Ζωή, με τις σχολές Παραδοσιακών Χορών του Δημήτρη Καπαράκη που διοργάνωσε τη Βραδιά Αλληλεγγύης, με ντόπιους καλλιτέχνες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ε.Π.Α.Λ. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον χώρο του Παντοπωλείου για τα παιδιά των δικαιούχων, εκδήλωση με τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κεντριού, με τους μαθητές και  εκπαιδευτικούς του  2ου Γυμνάσιου, με το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου Ιεράπετρας, με την χορωδία του Δήμου Αγίου Νικολάου και την χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας στο REX στον Αγιο Νικόλαο και  στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ στην Ιεράπετρα, με το τμήμα Σκάκι Δήμου Ιεράπετρας  κατά το 1ο Πρωτάθλημα Σκάκι, με το Ωδείο Μακρύ Γιαλού ” Φραγκίσκος Λεονταρίτης” και την κα Δέσποινα Παντελή, μουσική βραδιά με τους καλλιτέχνες Μαριάννα Λιανάκη Μανώλη Καραβελάκη, Γιώργο Συλλιγαρδάκη με την χορωδία του Δήμου  στην περιοχή των Φερμών κα. 

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με σχολεία, επιχειρήσεις, συλλόγους και φορείς από τους οποίους το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται προσφορές. Όπως τόνισε η κα. Χασάπη το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν στηρίξει με τις προσφορές τους βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια του Δήμου Ιεράπετρας,  το Ειδικό Σχολείο, η Εταιρεία CRETA DAILY CRYISSES και ο πρόεδρο της κ. Χηνόπουλος, ο Παιδικός Σταθμός ΠΑΡΕΟΥΛΑ, τα Σούπερ Μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και LIDL, o Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου Κουτσουρά,  φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, δημοπρατήρια, μανάβικα, κρεοπωλεία, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται σε μια εποχή που η κοινωνική πολιτική είναι αναγκαία προϋπόθεση λόγω των πολλαπλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά συνάνθρωποί μας επισήμανε η Συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας, ευχαριστώντας το Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τους αντιδημάρχους, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και τους εργαζομένους και τους πολίτες  για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την υποστήριξη της δομής.

Όπως ανέφερε συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο να υποστηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook