Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου-Ολοκλήρωση υποδομών»

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου-Ολοκλήρωση υποδομών» συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστελίου Αρκαλοχωρίου Βιάννου κ. Ανδρέας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου στηρίζει μέσω της παρασκευής γευμάτων 100 περίπου οικογένειες. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: 

«Μία προγραμματική σύμβαση σήμερα για ένα σημαντικό έργο. Η Περιφέρεια μας συνεχίζει να στηρίζει δομές και δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα σε όλο το νησί. Σήμερα έχουμε τη χαρά να υπογράψουμε τη προγραμματική σύμβαση 300.000 ευρώ με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, με τον Σεβασμιότατα κ.κ. Ανδρέα. Στις οικογένειες που έχουν ανάγκη είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε κοντά με αποτελεσματικό τρόπο. Από την πλευρά την δική μας συμβάλλουμε όσο μπορούμε και σύμφωνα με το ύψος των δυνατοτήτων να μπορούμε να επιλύουμε τέτοια θέματα και προβλήματα.  Ευχόμαστε να μην υπάρχει στο μέλλον η ανάγκη για γεύματα ή για οτιδήποτε άλλο για κοινωνική βοήθεια, και η κοινωνία να βρει καλύτερες ημέρες». 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την συνεισφορά της Περιφέρειας στην πραγματοποίηση του έργου ανέφερε: «Η ενδοχώρα του Ηρακλείου, της Κρήτης και ευρύτερα της χώρας έχει πολλές ανάγκες και η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία βοηθάει  στην θεραπεία αυτών των αναγκών.  Η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με τους φορείς, με τον Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους προσπαθούμε να θεραπεύσουμε κατά το δυνατόν τις κοινωνικές ανάγκες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο διευρύνουμε τις δραστηριότητες του παιδικού γεύματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη συμπαράστασή του, για την θεραπεία αυτής της αναγκαιότητας και μάλιστα στις μικρές ηλικίες και εύχομαι ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλα έργα δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτά».  

Το έργο

Το έργο αφορά την Επέκταση Κέντρου Σίτισης και την  ολοκλήρωση υποδομής σε υφιστάμενο κτίριο που έχει ανεγερθεί νόμιμα  στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου  Ανδρέου Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι 

-Η υλοποίηση ενός κτιρίου που συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωφελούς έργου και στη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

-Η δραστηριοποίηση δυναμικών φορέων για την προσφορά τους σε συνανθρώπους που αδυνατούν να αντιπαρέλθουν και σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας όπως η διατροφή τους.

-Η δημιουργία υποδομής που η Εκκλησία αναδεικνύει τον ρόλο της και την αρωγή της στους ανθρώπους ως οφείλει και διαπράττει μέχρι σήμερα

Στη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στη Περιφέρεια Κρήτης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου Βιάννου παρόντες ήταν επίσης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, ο π. Σπυρίδων Φουκαράκης προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Ανδρέα Αρκαλοχωρίου, μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού, και οι μηχανικοί Μανόλης Χατζάκης και Γιώργος Σταυρακάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook