Σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ο Δήμος Χανίων, τίμησε τον Μανώλη Καλλιγέρη.

Ο συντοπίτης μας τιμήθηκε για την πολύχρονη, πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζια και όχι μόνο.

Ο κ.Καλλιγέρης μέσω του φιλόπτωχου συσσιτίου “Ο Αγ.Νικόλας Σπλάντζιας”, παρείχε μεγάλη στήριξη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αφού σε καθημερινή βάση προσέφερε μεγάλες οικογένειες φαγητού. Όπως αναφέρει και στο λόγο του ο Δήμαρχος, προσέφερε δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη, μηνιαία ενίσχυση απόρων οικογενειών σε τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα καθώς και δωρεάν εκπαίδευση παιδιών και νέων στην πληροφορική. 

Η προσφορά του ήταν επίσης σημαντική στη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, όπως και η οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένος και σε οικονομικά αδύναμα άτομα.

Ο κ.Καλλιγέρης ανέφερε έγινε μέλος των συσσιτίων το 1963, όταν δυο Χανιώτες επισκέφτηκαν το μαγαζί του και του ζήτησαν διάφορα χρηστικά αντικείμενα.

Για το σπουδαίο του έργο ο κ.Καλλιγέρης έχει εξίσου βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, και από τον υπουργό, κύριο Νικήτα Κακλαμάνη.

“Επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι στο πρόσωπο μου βραβεύεται η συνολική δράση των συσσιτίων της Σαπλάντζιας και οι χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι εθελοντές και χορηγοί, καθώς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας που όλα αυτά τα χρόνια βοηθούν με κάθε τρόπο τα συσσίτια της Σπλάντζιας να στέκονται όρθια και να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων μας, ανεξάρτητα από το χρώμα, ιδεολογία και θρησκεία” τόνισε ο κ.Καλλιγέρης.

“Τα συσσίτια της Σπλάντζιας δίνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητό , λειτουργούν πλήρες κοινωνικό οδοντιατρείο και παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη με δυνατότητα εκμάθησης Η/Υ για τα παιδιά. Το έργο αυτό χρειάζεται την βοήθεια όλων μας να προχωρήσει.

Επιτρέψτε μου να απευθύνω έκκληση σε όλη την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να παρέχει την στήριξη της στα συσσίτια με όποιον τρόπο μπορεί γιατί στις ημέρες μας, οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι τεράστιες και η αλληλεγγύη το μόνο μας όπλο. “

Ο κ.Καλλιγέρης στο λόγο του ευχαρίστησε το Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, το Πεδίο Βολής Κρήτης, τους κυλινδρόμυλους Κρήτης, τα σούπερ μάρκετ SYNKA, την Τράπεζα Χανίων και όλες τις χανιώτικες επιχειρήσεις.

“Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στους εργαζομένους στα συσσίτεια και βέβαια στους εθελοντές οδοντιάτρους που με την εργασίας τους μας βοηθούν να λειτουργούμε ένα πλήρες κοινωνικό οδοντιατρείο.”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, μίλησε για ένα άνθρωπο που προσφέρει εδώ και δεκαετίες μια ζεστή αγκαλιά σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη, μέσω του φιλόπτωχου συσσιτίου, “Ο Αγ.Νικόλαος Σπλάντζιας”.

“Η πολύχρονη, πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Μανώλη Καλλιγέρη είναι αδιαμφησβήτητη, καθώς προσέφερε σημαντικότατο έργο, λειτουργώντας με ζήλο, μέσω της μεγάλης φιλανθρωπικής του δραστηριότητας του.”

Η Αντιδήμαρχος Αλιφιεράκη Ελευθερία, αναφερόμενη στο πρόσωπο του κ.Καλλιγέρη είπε: “Ο Μανώλης Καλλιγέρης, είναι ο άνθρωπος αυτός, που χάρη στο όραμα και στις ικανότητες του, συνέβαλε ώστε τα φιλόπτωχα συσσίτια της Σπλάντζιας, να αποτελέσουν και να αποτελούν το στήριγμα αναρίθμητων οικογενειών.

Στηριζόμενος στην προσφορά του απλού κόσμου, οργάνωσε τη συγκεκριμένη δομή, αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας τις λειτουργίες της, καθώς εκτός από την προσφορά φαγητού σε απόρους, ανέργους, μετανάστες και πολλούς άλλους, οργάνωσε το κτίριο που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής στο οποίο λειτουργούν παράλληλα δύο σύγχρονα οδοντιατρεία. Μερίμνησε για τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, οργάνωσε μαθήματα πληροφορικής, φρόντισε για πρώην κρατουμένους, για φοιτητές και τόσα άλλα, που δεν μπορούν να καταγράφουν απλά.

Το αποτέλεσμα όμως όλων αυτών των ενεργειών είναι ορατό από όλους μας, είναι αυτή η ζεστή αγκαλιά, αυτό το στήριγμα , που εκτιμάται από όλους μας και κυρίας από τους αποδέκτες, που είναι πολυάριθμοι.”  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook