Πολιτική ομιλία στο πλαίσιο των περιοδειών της ανά την Ελλάδα, ενόψει των εκλογών για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Φώφη Γεννηματά στο ΕΒΕΧ.

Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός – Χαράζουμε αυτόνομη πορεία

Το μήνυμα ότι στις επόμενες εκλογές η αναμέτρηση θα είναι για τρεις με τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς να διεκδικεί τη διακυβέρνηση του τόπου, έστειλε η Φώφη Γεννηματά από τα Χανιά, τονίζοντας ότι ο νέος φορέας δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα θα χαράζει αυτόνομη πορεία.

“Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Δεν θα αφήσουμε η δήθεν αριστερά του κ Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και συντηρητική οπισθοδρόμηση στον τόπο, γιατί δεν μπορεί να είναι λύση η ΝΔ, αυτοί που έχουν πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή από το 04-09 που οδήγησαν με τον εκτροχιασμό της οικονομίας, στην κρίση και στα μνημόνια.”

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη. Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Εμείς δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας και δεν πρόκειται να γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες εξουσίας. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική. Θα γίνουμε ξανά πλειοψηφικό κύμα. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Εμείς θα κάνουμε την έκπληξη στις επόμενες εκλογές.”

Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στους πολίτες τις πολιτικές μας επιλογές για να κρατηθεί η χώρα όρθια

Η κα Γεννηματά ανέφερε ότι δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει στους πολίτες όλες τις πολιτικές που αναγκάστηκε να εφαρμόσει προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία

“Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης η παράταξή μας έδωσε μάχες για να κρατηθεί η χώρα όρθια, για να μην ζήσει η κοινωνία τις επιπτώσεις μιας άτακτης χρεοκοπίας. Όμως δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τις πολιτικές μας επιλογές. Ξέρουμε ότι η δημοσιονομική μας πολιτική πλήγωσε τους μη προνομιούχους και εμείς δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε ότι ήταν μια αναγκαστική πολιτική γιατί ποτέ δεν δόθηκε ο χρόνος από τους εταίρους στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ γα να μην γίνει βίαια με τον τρόπο που έγινε.”

Ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνες γι’ αυτό που ακολούθησε γιατί πολλοί παραπλανήθηκαν από τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα του κ.Τσίπρα. Σήμερα όμως καμία μάσκα δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό τους πρόσωπο. Η ελληνική οικονομία έχασε 86 δις και οι πολίτες πλήρωσαν επιπλέον μέτρα λιτότητας 15 δις και ο δημόσιος πλούτος δόθηκε ενέχυρο για 99 χρόνια.

Στον προϋπολογισμό του 2018 παρουσιάζουν εικονική πραγματικότητα γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν και αναγκάζονται να κόψουν 760 εκατ. από κοινωνικές δαπάνες και άλλα 722 εκατ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ακολουθεί νέα περικοπή 1,8 δις που αυτά δεν μπορεί να τα κρύψει. Από τα λάφυρα της υπερφορολόγησης θα δώσουν κοινωνικό μέρισμα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Αν δοθεί αυτό το μέρισμα  να δοθεί δημιουργικά, για επιδότηση της εργασίας νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, κατά προτεραιότητα. Να στηρίξουμε τα νέα ζευγαρια αλλά και την παραγωγή, για μείωση φόρων στον τουρισμό, στην εστίαση και το κρασί.”

 

 

Απλώνουμε το χέρι στους συντρόφους που παραπλανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

Η κα Γεννηματά επανέλαβε ότι ο νέος φορέας έχει απλωμένο το χέρι για να δεχτεί όλους όσους ανήκαν στον χώρο και διοχετεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα με στόχο την παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία. 

Έχουμε τα στελέχη, την ικανότητα και την εμπειρία να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ανοίγει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω όλους αυτούς που απομακρύνθηκαν. Έχουμε ένα χέρι απλωμένο σε όλους αυτούς τους συντρόφους που παραπλανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Όμως δεν θέλουμε πίσω όλους αυτούς που πήγαν και βρήκαν στασίδια και εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς τους χαρίζουμε εκεί που βρίσκονται σήμερα, βαρίδια στο πλοίο που βουλιάζει. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τους λέμε δώστε μας δύναμη. Το σχέδιο “Ελλάδα” εγγυάται ανάπτυξη, δουλειές, κοινωνική συνοχή.”

Ανανέωση στα πρόσωπα, τις προτάσεις και τις πρακτικές

Όταν ξεκίνησα το 2015 είχα θέσει δυο στόχους. Ο πρώτος ήταν αυτός της ενότητας. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ναι, έχει επιτευχθεί η ενότητα, είναι κατάκτηση και είμαι εδώ για να εγγυηθώ ότι θα αποτελεί κατάκτηση και μετά τις εθνικές εκλογές. Ο δεύτερος στόχος ήταν αυτός της διεύρυνσης. Δεν υπάρχει σήμερα κανείς χώρος της κεντροαριστεράς που να μην είναι μαζί μας. Άρα μπορούμε να πούμε ότι επετεύχθη και αυτός ο στόχος.

Υπάρχει πάντα το αίτημα για ανανέωση. Στα πρόσωπα, έχουμε προχωρήσει σε μεγάλη ανανέωση του στελεχιακού μας δυναμικού. Στην ανανέωση των προτάσεων έχει γίνει πολύ δουλειά. Στη Θεσσαλονίκη καταθέσαμε το σχέδιο “Ελλάδα”, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δείχνει ποιο είναι το πρόβλημα στον τόπο και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Ως προς την ανανέωση των πρακτικών, πρέπει να είμαστε περήφανοι για την πορεία και όλες τις μεταρρυθμίσεις που καταφέραμε να κάνουμε. Όμως, υπάρχουν και αυτά που μας πλήγωσαν και απομάκρυναν τον κόσμο από εμάς. Πρώτα ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, ίντριγγες, μηχανισμοί, φατρίες. Συγκρούστηκα με όλα αυτά και είμαι αποφασισμένη να μην επιτρέψω στον νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, τιμάρια, βαρώνους και μηχανισμούς και πελατειακές πρακτικές”

Παρακολουθήστε την ομιλία της κας Φώφης Γεννηματά στο ΕΒΕΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook