Σ’ αυτή την ανακοίνωση ο ιδιοκτήτης του Italian Factory Outlet, απαντά στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ καταλήγοντας στο τέλος να αναφέρει με νόημα: “Ας μαζέψουν την αναποτελεσματικότητα τους και ας πάνε σπίτια τους όπως θα έκανα εγώ στη θέση τους”

Απάντηση στην απάντηση της ΔΕΥΑΧ για το πρόβλημα της πλημμύρας στην περιοχή του Κλαδισού δίνει ο ιδιοκτήτης του Italian Factory Outlet, του οποίου η επιχείρηση έχει πληγεί πολλαπλώς αφού παρά την εκτέλεση έργων τα οποία υποτίθεται θα έλυναν το πρόβλημα των πλημμυρών, η περιοχή κάθε άλλο παρά θωρακίστηκε, όπως αποδείχτηκε και στην τελευταία πλημμύρα του Δαιδάλου

Αποτέλεσμα ήταν ο ίδιο να προχωρήσει σε εξώδικο σε βάρος της ΔΕΥΑΧ. Το θέμα έκανε αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων καθώς ο επιχειρηματίας έχει υποστεί επανειλημμένως ζημιές από πλημμύρες και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΧ για αντιπλημμυρική προστασία με το έργο που εκτέλεσε στην περιοχή, είδε για μια ακόμα φορά την περιούσια του να καταστρέφεται.

Από πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα. 

Σ’ αυτή την ανακοίνωση ο ιδιοκτήτης του Italian Factory Outlet, απαντά στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ καταλήγοντας στο τέλος να αναφέρει με νόημα: “Ας μαζέψουν την αναποτελεσματικότητα τους και ας πάνε σπίτια τους όπως θα έκανα εγώ στη θέση τους”

Η ανακοίνωση του κ. Άκη Παινεσάκη

“Κατ’αρχάς με την παρούσα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Τζινευράκη διότι ασχέτως με την ποινική αξιολόγηση και τον καταμερισμό πράξεων και παραλείψεων της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΧ Α.Ε. και της ηγεσίας του Δήμου Χανίων για την οποία αρμόδια θα είναι η Εισαγγελική Αρχή και όχι εγώ, ο ίδιος επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά και με εκπλήσσει ευχάριστα.

Η ανακοίνωση-απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ περιέχει πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων για τη δικαστική εξέλιξη των πραγμάτων που έπεται, με βεβαιότητα. Σε τούτα την κρατάω προς δικαστική χρήση, στα λοιπά τη θεωρώ ανακριβή, παραπλανητική και ανάξια σημασίας, ένα κείμενο χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ουσία, χωρίς ουσιαστικό ειρμό  και ως εκ τούτου ανάξιο απαντήσεως. 

Όμως, ας μην εκμεταλλεύονται βερμπαλιστικά οι διευθύνοντες της ΔΕΥΑΧ τη σκληρή προσπάθεια των εργαζομένων της και ας μην τη συνενώνουν με τη δική τους ανυπαρξία. 

Ας μην αναφέρονται στον κόπο των τεχνικών και εργατών της ΔΕΥΑΧ που αμείβονται πολύ λιγότερο από αυτούς και παρολ’ αυτά τρέχουν  νύχτα-μέρα  για να επέμβουν οπουδήποτε χρειαστεί, την ώρα που ο γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ δηλώνει άγνοια και θεωρεί μια καταστροφή (όχι στη δική του περιουσία φυσικά) ως αναμενόμενη και μη δυνάμενη να αποτραπεί. 

Ας μην προκαλεί  ο τελευταίος, εμένα και κυρίως την κοινή λογική, διότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι απαιτήσεις προς αποζημίωση και ηθική βλάβη , μπορούν να αναζητηθούν και προσωπικά. 

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι η τηλεοπτική και σε ευρύ κοινό αμφισβήτηση των τραυματισμών, παρά την ύπαρξη νοσοκομειακών ιατρικών  βεβαιώσεων και δηλώσεως ατυχήματος στο Ι.Κ.Α., θα μπορούσε να επιφέρει και πρόσθετες δυσάρεστες δικαστικές περιπέτειες, διότι άλλη αντοχή να ακούω ανοησίες από οποιονδήποτε δεν έχω.

Θα ήθελα λοιπόν να προτείνω στον Γενικό Διευθυντή κ. Στεργιάννη – τον άνθρωπο που στις  χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι τάχα δε γνωρίζει τίποτα για τραυματισμούς και πως δε σημαίνει ότι ένα έργο που γίνεται ( και προφανώς πληρώνεται  από τους δημότες Χανίων ) εγγυάται την αποτροπή καταστάσεων για τις οποίες ακριβώς αποφασίσθηκε, μελετήθηκε και εκτελέσθηκε – αν κρίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά, αν κρίνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία Χανιωτών, αν όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΧ δεν έχει αρμοδιότητα, πως  καλύτερο θα ήταν να μην αγγίζει καν, πως  καλύτερο θα ήταν να μη δίνει προκαταβολικά υποσχέσεις για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των έργων της δημοτικής επιχείρησης από την οποία αμείβεται, πως καλύτερο θα ήταν , σε αυτή την περίπτωση, να ασχοληθεί με κάτι άλλο εντός των αρμοδιοτήτων του. 

Όσον αφορά στον αγαπητό μου κύριο Βαμβουκα, Δήμαρχο Χανίων και συνάδελφο επιχειρηματία, ο οποίος για δικούς του προφανώς λόγους επιλέγει να είναι απών, θα ήθελα απλά να του θυμίσω, ότι η επιλογή των συνεργατών γίνεται πάντα από τον εκάστοτε επικεφαλής. Θα ήθελα να του θυμίσω τότε, πριν πέντε μήνες που με διαβεβαίωνε από   κοινού με τον κ. Σχετάκη (διαβεβαιώσεις οι οποίες και με τεράστιο στόμφο είχαν παρουσιαστεί και σε επίσημες δηλώσεις τους) , ότι ΤΕΛΟΣ, δεν πρόκειται να  ξαναπλημμυρίσει ο Κλαδισσος , θα ήθελα να του θυμίσω ότι πέντε μέρες μετά τις πλημμύρες με επισκέφτηκε , μαζί με τον κο Στεργιάννη, ζητώντας του ΤΩΡΑ να του παραδοθούν τα σχέδια της μελέτης, όταν του εξηγούσα γιατι τα έργα δεν δούλεψαν, και να τον ρωτήσω :

Πώς αισθάνεται διαβάζοντας τις δηλώσεις,  του από αυτόν διοριζόμενο στην θέση του Γ.Γ. της ΔΕΥΑΧ, πως δε σημαίνει ότι ένα έργο που γίνεται, εγγυάται την αποτροπή καταστάσεων για τις οποίες ακριβώς αποφασίσθηκε;

Πώς αισθανθηκε όταν κατά την επίσκεψη τους στο κατάστημα μου,ακουγε τον από αυτόν διοριζόμενο στην θέση του Γ.Γ. της ΔΕΥΑΧ, να μου λέει, αν ξαναβρέξει να κάνετε τον σταυρό σας κύριε Παινεσάκη ,η΄να σκεφτείτε αν παραμείνετε σε αυτόν το χώρο…;

Γιατι παραμένει απών και δεν παίρνει καμία θέση για τα γεγονότα που προκάλεσαν τραυματισμό συμπολιτών του, σαν να μην προΐσταται θεσμικά ο ίδιος  των υπηρεσιών και ανώνυμων (κοινωφελών) εταιρειών του Δήμου Χανίων, σαν να μην επιλέγονται με δική του πρόταση τα διοικούντα πρόσωπα των δημοτικών οργανισμών και νομικών προσώπων του Δήμου όπως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ;

Την  ίδια αδιαφορία θα επεδείκνυε εάν τα δικά του επιχειρηματικά ή περιουσιακά συμφέροντα είχαν πληγεί από εισροή υδάτων τέσσερις φορές σε τρία χρόνια, αν κάποιος εργαζόμενος του είχε τραυματιστεί σοβαρά, αν έβλεπε το προσωπικό του να κολυμπάει σε λασπόνερα και να μαζεύει όλο το εμπόρευμα από αυτά; 

Η πολυετής υπομονή μου τελείωσε, από εδώ και στο εξής οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και θα αποδώσει η Δικαιοσύνη σε ποινικό και αστικό επίπεδο.

υ/γ: Επισυνάπτω φωτογραφίες  της 26/10/2017 με το ρεύμα κυκλοφορίας από την πλευρά του Κλαδισού ελεύθερο πλέον από νερά και με αυτοκίνητα να διέρχονται κανονικά και ανεμπόδιστα και το ρεύμα κυκλοφορίας έξω από το κατάστημα μου πλημμυρισμένο, μόνο και μόνο για να σταματήσουν κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να ταΐζουν «σανό» τους πολίτες που τους πληρώνουν.  Ας μαζέψουν την αναποτελεσματικότητα τους και ας πάνε σπίτια τους όπως θα έκανα εγώ στη θέση τους.

Άκης Παινεσάκης, Δημότης Χανίων, ιδιοκτήτης καταστημάτων Italian Factory Outlet”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook