Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν φρέσκα ή κατεψυγμένα ωάρια.

Τα κατεψυγμένα ωάρια είναι πιο εύκολο να βρεθούν και στοιχίζουν λιγότερο, ενώ τα φρέσκα τείνουν να είναι ακριβότερα και προϋποθέτουν τον συντονισμό μεταξύ δότριας και λήπτριας.

Σύμφωνα ωστόσο με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, μία γυναίκα που κάνει εξωσωματική έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει έγκυος αν έχουν χρησιμοποιηθεί φρέσκα ωάρια δότριας ή δικά της αντί για κατεψυγμένα.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο αφορούσε ανάλυση στοιχείων από σχεδόν 30.000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) σε διάστημα τριών ετών στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ανεξαρτήτως αν τα ωάρια ήταν φρέσκα ή κατεψυγμένα, η μεταφορά ενός εμβρύου επίσης αύξανε τις πιθανότητες υγιούς κύησης και γέννας, συγκριτικά με την εμφύτευση δύο ή περισσότερων εμβρύων.

«Ενθαρρύνουμε γιατρούς και ασθενείς να επικεντρώνονται στην επίτευξη μιας υγιούς κύησης και ενός υγιούς νεογνού και όχι απλώς στην επίτευξη μιας εγκυμοσύνης, καθώς αυτό δεν είναι αρκετό», σημειώνουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook