Στόχος η ενημέρωση, η απενεχοποίηση, η προώθηση του θηλασμού και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ μαμάδων για όλα τα θέματα που άπτονται του θηλασμού

Κατάμεστο από μητέρες που κρατούσαν αγκαλιά τα παιδιά τους, ήταν σήμερα το θέατρο Βλησίδη στα Χανιά, σε εκδήλωση για τον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργάνωσε για τα Χανιά η ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού» με την στήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. 

Δεκάδες μητέρες, θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους, σε μια εκδήλωση που γίνεται για 8η χρονιά και στόχο έχει την απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, την προώθηση, στηριξη, ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τωρινών ή μελλοντικών μητέρων, σε θέματα που αφορούν το θηλασμό.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και καταμέτρηση των μωρών και παιδιών που θήλασαν ταυτόχρονα στα Χανιά και σε πάνω από 50 συνολικά πόλεις στην Ελλάδα.

 

Φέτος η εκδήλωση που διοργανώνει  το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, κλείνει τον 8 χρόνο της με τεράστια επιτυχία. 

Σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν  πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook