Σκοπός της σύσκεψης να καταγραφούν με πληρότητα και σαφήνεια οι ανάγκες κάθε Δήμου.

Η δεύτερη συνάντηση για τους ορεινούς δήμους πραγματοποιείται σήμερα από τις 10:00 το πρωί,στην αίθουσα του δημοτικοπύ συμβουλίου Ηρακλείου με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ορεινών Περιοχών, αναδείχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Ορεινών Δήμων. 

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αναπτύχθηκε πρωτοβουλία από την επιτροπή των Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ) ΑΕ και την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός υποστήριξης των ορεινών δήμων της χώρας ο οποίος θα αφορά στα θέματα του σχεδιασμού και της υλοποίησης των αναγκαίων έργων τους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση εργασίας στην Ήπειρο, στις 19 Οκτωβρίου 2017, με την υποστήριξη της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετέχουν η Πρόεδρος Ορεινών Περιοχών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δήμαρχος Παρανεστίου Δράμας κα Αλεξάνδρα Μαρίνα  Σωτηριάδου,  ο Πρόεδρος της Μ.Ο.Δ. Α.Ε κος Παναγιώτης Πάντος με  στελέχη της (από τις Ομάδες Υποστήριξης Δικαιούχων ),  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. κος Θεόδωρος Γκοτόπουλος με τα  στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Επίσης όλοι  οι Δήμαρχοι, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, των Ορεινών Δήμων της Κρήτης, έτσι ώστε με την συμβολή τους  να   δημιουργηθεί ο κατάλληλος  μηχανισμός  υποστήριξης. Οι ορεινοί Δήμοι της Κρήτης σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 είναι οι Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Βιάννου, Κανδάνου-Σελίνου, Σφακίων, και Οροπεδίου Λασιθίου.

Τελικός στόχος είναι  να καταγραφούν με πληρότητα και σαφήνεια οι ανάγκες κάθε Δήμου.