Στον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του στο τιμόνι του ΕΒΕΧ, προχώρησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Μαργαρώνης, ανακοινώνοντας τη διεκδίκηση και νέας θητείας στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Μαργαρώνης υπογράμμισε τις δυσκολίες που κλήθηκε το ΕΒΕΧ να αντιμετωπίσει αυτά τα χρόνια, περιλαμβανομένης της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης των εσόδων που επέφερε στο τέλος του 2014 η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της συνδρομής στα επιμελητήρια. Ωστόσο, όπως επεσήμανε μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικά τοπίο η διοίκηση του ΕΒΕΧ κατάφερε να δημιουργήσει ως “μαξιλάρι ασφαλείας” ένα πλεόνασμα της τάξεως των 180.000.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ χαρακτήρισε επιτυχημένη τη διοίκηση αυτή και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει για μια ακόμα φορά νέα θητεία στις επικείμενες εκλογές.

Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το έργο που έχουμε πράξει αλλά και περήφανοι για το ότι αυτό υλοποιήθηκε μέσα από μεθοδικό σχεδιασμό βασισμένο σε διαφανείς διαδικασίες. Η έκθεση του οικονομικού απολογισμού είναι μια αναλυτική παρουσίαση της εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών του ΕΒΕΧ από το 2010-2016. 

Στο τέλος του 2014 υπήρξε νομοθεσία περί κατάργησης της υποχρεωτικότητας της συνδρομής στα Επιμελητήρια. Ήταν δύσκολη συγκυρία γιατί δεν γνωρίζαμε αν την 1/1/15 θα υπάρχουμε καν. Παρά τα χρόνια της κρίσης και τη σοβαρή μείωση των εσόδων – από το 1 εκατ. του 2010 το 2016 ήταν στις 730.000 ευρώ – προσπαθήσαμε με οικονομία, εξοικονόμηση πόρων και ενδυνάμωση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό να φέρουμε εις πέρας το έργο μας.

Στην 6ετία εξοφλήσαμε 182.000 ευρώ απορρυθμισμένες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών. Λόγω της κρίσης κουρεύτηκε το ομόλογό μας στις αρχές του 2012. Αυτό ήταν αρνητικό γιατί δεν υπήρχε μαξιλαράκι ασφαλείας και επίσης χάσαμε 60.000 ευρώ τόκους τον χρόνο. Το 2016 παρουσιάζουμε πλεόνασμα 180.000 ευρώ. Παρόλο δηλαδή που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και μειώθηκαν τα έσοδα, εμείς κάθε χρόνο βάζαμε αποθεματικό περίπου 30-40.000 ευρώ που αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα μαξιλαράκι.

 

Σε σχετική ερώτηση για τον έτερο υποψήφιο στις εκλογές ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, αναμένεται να είναι ο Αντώνης Ροκάκης σε αντικατάσταση του Μιχάλη Παπαβασιλείου, ο κ. Μαργαρώνης σχολίασε πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Τόνισε δε, ότι το ΕΒΕΧ είναι ένας σοβαρός φορέας και γι’ αυτό τον λόγο δεν χωράνε σε αυτό εμπάθειες και λασπολογίες.

Επίσημα δεν έχουμε ενημερωθεί αλλά οι πληροφορίες αυτό λένε. Είναι δημοκρατικό το δικαίωμα του κάθε πολίτη στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι και όσον αφορά το εκλέγεσθαι θα το κρίνουν τα μέλη μας. Ως προς την επόμενη ημέρα θέλω να πιστεύω, ότι θα είναι σε ένα πλαίσιο ενότητα και συνεργασίας για το καλό της χανιώτικης οικονομίας και να συμπληρώσω ότι το ΕΒΕΧ είναι ένας πολύ σοβαρός φορέας, είναι σύμβουλος του κράτους, έχει σφραγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν χωράνε μίση, εμπάθειες και λασπολογίες, δήλωσε ο κ. Μαργαρώνης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook