Καταγγελίες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για διακίνηση ψηφοδελτίων από υποψηφίους

“Φωτιά” στην κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά έβαλαν καταγγελίες που έγιναν στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για διακίνηση ψηφοδελτίων από υποψηφίους, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή».

«Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

«Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς, μάλιστα, που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Παλαικομματικοί είναι όσοι ήθελαν να είναι περιοριμένος ο αριθμός των καλπών για να μην υπάρχει άνεση συμμετοχής και ψηφοφορίας, καθώς και όσοι τυπώνουν και διακινούν ψηφοδέλτια εκτός των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Επιτροπή Αλιβιζάτου», ανέφεραν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η εκτύπωση ψηφοδελτίων από συγκεκριμένους υποψήφιους αποτελεί ωμή παραβίαση των αποφάσεων που έχει λάβει η επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές. Είναι επίσης δείγμα μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Τέτοιες πρακτικές πλήττουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, για τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού που θα σέβεται τους πολίτες.

Ζητώ να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που μοιράζονται και να αφεθεί η αρμόδια επιτροπή να διαξαγάγει τις εκλογές χωρίς παρεμβάσεις, και κυρίως να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook