Συναντήσεις εργασίας με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα έχει σήμερα Πέμπτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Στέφαν Κάπφερερ.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας θα συνοδεύεται, όπως δημοσιεύει το in.gr, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) κ. Μάρκους Κέρμπερ, τον διευθυντή της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας(KfW), κ. Κρίστιαν Φούνκε, τον διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μάρτιν Κναπ, καθώς και στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Η επίσκεψη του κ. Κάπφερερ στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Χρυσοχοϊδης στο Βερολίνο και εντάσσεται στην από κοινού πρωτοβουλία των δύο υπουργείων για την ενίσχυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνεται η περαιτέρω εξειδίκευση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και η προετοιμασία της επίσκεψης, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα ηγηθεί μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για τη σύσταση ελληνικής επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, θα συζητηθούν εκτενώς οι τρόποι για τη μεταφορά και παροχή τεχνογνωσίας από τη KfW προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το απόγευμα, ο κ. Κάπφερερ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης επιχειρηματικών κοινών δράσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνεται και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook