Την εκτίμηση ότι το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο, που προωθεί η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε μισθούς που θα υπολείπονται του σημερινού βασικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Βρεττάκος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

 Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το in.gr, έκανε λόγω για μεταστροφή της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα του μισθολογίου και αναφερόμενος στο προωθούμενο πλαίσιο τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Όπως υπογράμμισε το νέο μισθολόγιο δεν θα δώσει αυξήσεις και σε βάθος χρόνου θα περιλαμβάνει πολύ χαμηλούς μισθούς, που δεν θα καλύπτουν ούτε τις τρέχουσες βασικές αποδοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκος, το νέο μισθολόγιο θα επηρεάσει κυρίως του νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο, αλλά και τους υφιστάμενους υπαλλήλους.

«Με τη σύνδεση του μισθού με τον βαθμό, την περικοπή των πρόσθετων επιδομάτων και την αξιολόγηση, η πλειονότητα των υπαλλήλων θα οδηγηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα αποδοχών» τόνισε, προσθέτοντας πως η περιβόητη «προσωπική διαφορά» θα εξαρτηθεί σε βάθος χρόνου από τις δημοσιονομικές ανάγκες και θα περικόπτεται κατά το δοκούν ανάλογα με τις επιταγές του Μνημονίου.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η μέθοδος της «προσωπικής διαφοράς» θα οδηγεί σε αναπλήρωση των απωλειών εισοδήματος που θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από την περικοπή όλων των επιδομάτων του Δημοσίου, πλην του οικογενειακού, ειδικών συνθηκών, του επιδόματος θέσης και του κινήτρου απόδοσης.

Στόχος είναι σε βάθος επταετίας η σταδιακή μείωση των επιδομάτων να αντισταθμιστεί από ετήσιες αυξήσεις των μισθών, ώστε στο τέλος της περιόδου το εισόδημα των υπηρετούντων σήμερα δημοσίων υπαλλήλων να παραμείνει ακέραιο. Δηλαδή, η σταδιακή μείωση των επιδομάτων σε διάστημα επταετίας θα αντισταθμιστεί από ετήσιες αυξήσεις των μισθών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook