Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, η Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία της ΑΝΕΚ Lines

Για ενδέκατη φορά, η ANEK LINES, ένωσε τις δυνάμεις της με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων  “Άγιος Ιωάννης” και πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. 

Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί και για πέντε ώρες, μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, δεκάδες Χανιώτες, πέρασαν την πόρτα των γραφείων της εταιρείας, σε μια πράξη προσφοράς για τον συνάνθρωπο, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και του αλτρουισμού που συνοδεύει την εθελοντική αιμοδοσία.

Αυτό το μήνυμα στέλνει εδώ και 30 χρόνια ο εθελοντής αιμοδότης, Αθανάσιος Ασημακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ, ο οποίος ξεκίνησε την εθελοντική αιμοδοσία το 1987, μετά από ένα τροχαίο που είχε και στάθηκε αφορμή αφύπνισης, ευαισθητοποίησης αλλά και προνοητικότητας, καθώς όπως επισημαίνει,  κάποια στιγμή η ανάγκη για αίμα θα χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.

“Το σημαντικό είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι δίνεις αίμα και για τον ευατό σου. Κάποτε θα το χρειαστείς και θα πρέπει να έχεις μια παρακαταθήκη αίματος που θα πάει σε εσένα. Αν ποτέ δεν το χρειαστείς, το παίρνουν και άλλοι συνάνθρωποι σου και σώζονται… Δεν υπάρχει πόνος, ο χρόνος που διαθέτεις δεν υπερβαίνει το ένα τέταρτο με μισή ώρα. Είναι μια απλή κίνηση, νιώθεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα, σε μια παρέα”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook