Το πρώτο μήνυμα του Αντώνη Ροκάκη ως επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”

Σήμερα έγινε επίσημα γνωστό ότι ο Αντώνης Ροκάκης είναι ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες” για τις εκλογές του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο κ.Ροκάκης αντικαθιστά τον Μιχάλη Παπαβασιλείου, ο οποίος αν και είχε εξαγγείλει την προεδρία του στις ερχόμενες εκλογές, τελικά ως συνταξιούχος δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει σε αυτές.  

Ο ίδιος απέστειλε την πρώτη του ανακοίνωση, ως πλέον επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”, αναφέροντας ότι την απόφαση αυτή την πήρε θέλοντας να συνδράμει στην ανάπτυξη των Χανίων.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”.

Με ταυτόχρονο μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και την κοινωνία, ο Αντώνης Ροκάκης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ηγηθεί του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» στις εκλογές του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ροκάκη δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της αλιείας, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου και την παροχή υπηρεσιών. Οι επιτυχίες της έως τώρα πορείας της είναι γνωστές σε όλο το νομό, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε αρκετά μέσα ενημέρωσης που έχουν ασχοληθεί με επιχειρηματικά παραδείγματα επιτυχίας. 

Το ιδιαίτερο μήνυμα του Αντώνη Ροκάκη προς την κοινωνία και τους επιχειρηματίες των Χανίων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεφεύγει από τις συνηθισμένες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων. Αντί του ξύλινου λόγου προτίμησε την αμεσότητα, που ούτως ή άλλως τον διακρίνει.

Η ανακοίνωση-επιστολή:   

«Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και συντοπίτες

Με αρκετούς από εσάς γνωριζόμαστε καλά εδώ και χρόνια. Με άλλους πάλι όχι, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία του τόπου μας.

Πήρα την απόφαση να ηγηθώ του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» έπειτα από ώριμη σκέψη. Το πάθος για τον τόπο μας και η επιθυμία μου να συνδράμω στην ανάπτυξή του, ήταν καθοριστικά στο να πάρω αυτή την απόφαση. 

Οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στον επαγγελματικό μου βίο, με κάνουν να νιώθω σίγουρος για την απόφασή μου, να πατώ στα πόδια μου όταν μιλώ με συνάδελφους επιχειρηματίες, να μην λαϊκίζω όταν μοιράζομαι το όραμά μου για τα Χανιά, να σας κοιτώ στα μάτια και όχι να κρύβομαι πίσω από ψευτοδικαιολογίες. 

Στην αντίληψή μου, το Επιμελητήριο αποτελεί εκείνο το ζωντανό κύτταρο που οφείλει να προστατεύει τους επιχειρηματίες από τη λαίλαπα του λουκέτου, να τους δίνει δρόμους ανάπτυξης, να ανοίγει μονοπάτια προς την εξωστρέφεια και το εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών. Και αυτό δεν αποτελεί μια έκθεση ιδεών, αλλά βασική συνθήκη εργασίας. Καμία άλλη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή. 
Τα «εργαλεία» που διαθέτουμε πλέον ως κοινωνία είναι πολλά. Επιτέλους, οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο, ξεκάθαρη στόχευση και επίγνωση του τι θέλουμε να πετύχουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για τον τόπο μας. Αλλά πάνω απ’ όλα ξεκαθαρίζω ότι ΘΕΛΟΥΜΕ. Και σε αυτό δεν χωράει ούτε αμφιβολία, ούτε αναβολή.

Συνάδελφοι,

Νιώθω την υποχρέωση να σας πως κι άλλα δύο πράγματα, χωρίς να θέλω να σας κουράσω άλλο.

Δεν θεωρώ τις εκλογές του επιμελητηρίου ως μια «μάχη» αυτοσκοπού. Αντιθέτως, θεωρώ ότι η πραγματική «μάχη» δίνεται καθημερινά από όλους μας και εσείς καταλαβαίνεται ακριβώς τι εννοώ. Η άλλη μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε όλοι μαζί, θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών. Η 14η Δεκεμβρίου, οφείλει να μας βρει Ενωμένους, δυνατούς σαν μια «γροθιά», προσηλωμένους στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τα Χανιά Κέντρο Επιχειρηματικότητας. 

Τέλος, δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά και πλούσια λόγια. Θέλω πράξεις, και αποτελέσματα. Δεν με ενδιαφέρει η υποσχεολογία, δεν μου λέει τίποτα το «φιλικό χτύπημα στην πλάτη», δεν με ενδιαφέρει ως πρόεδρος του επιμελητηρίου -αν και εφόσον με επιλέξετε- απλώς να κάτσω σε μια «καρέκλα». Θέλω να προσφέρω, να ανανεώσω τις χανιώτικες δυνάμεις, να δώσω νέο αέρα στη χανιώτικη επιχειρηματικότητα. 
Γι’ αυτό λοιπόν, με όσους έχουν όρεξη για δουλειά, θα δουλέψω. 

Με όσους έχουν ιδέες και όραμα για τον τόπο μας, θα συνεργαστώ. 

Με όσους θέλουν να συνδράμουν με τις όποιες δυνάμεις τους στην εξέλιξη και την πρόοδο της οικονομίας μας, θα συμπορευτώ. 
Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ, Ενωμένοι, Δυνατοί! Αλλάζουμε σελίδα και γράφουμε Εμείς την ιστορία της επιχειρηματικότητας του τόπου μας!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook