Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την κεντρική ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Ηράκλειο "χτυπά" η "καρδιά" του 4ου Προσυνέδριου της Νέας Δημοκρατίας «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» που λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα στο Ξενοδοχείο Candia Maris.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την κεντρική ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου:

1. Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια

2. Ψηφιακή Οικονομία

3. Ναυτιλία και Τουρισμός

4. Νέα επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κορύφωση των προσυνεδριακών διαδικασιών θα είναι το 11ο Συνέδριο Αρχών & Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Προσυνεδρίου:

14:30 Προσέλευση

15:00 -15:30 Έναρξη εργασιών από τον Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, Αίθουσα: Minos West

15:30-17:00 Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια: Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις, Αίθουσα: Minos West

15:30-17:00 Ψηφιακή Οικονομία: Πως η τεχνολογία δημιουργεί νέες προοπτικές και  ευκαιρίες; Αίθουσα: Pasiphae West.

17:00-17:30 Διάλειμμα

17:30-19:00 Ναυτιλία και Τουρισμός. Αξιοποιώντας τα «δυνατά χαρτιά» της Ελληνικής οικονομίας, Αίθουσα: Minos West

17:30-19:00 Νέα Επιχειρηματικότητα, Start - ups: Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, Αίθουσα: Pasiphae West.

19:00-19:30 Κλείσιμο εργασιών – Ομιλία Προέδρου Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομιλητές:

Στην  πρώτη ενότητα με τίτλο Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια: Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι:

Αλέξης Μαρκαντωνάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Μύλοι Κρήτης Α.Ε., χημικός με εξειδίκευση στα τρόφιμα, μέλος της Ελληνικής Παραγωγής, ένα Συμβούλιο Βιομηχανιών για την ανάπτυξη.

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗ Α.Ε., μιας εταιρείας διανομής χημικών προϊόντων και α' υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Χάρης Καββαδίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Megaplast, μιας εταιρείας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της συσκευασίας προϊόντων.

Παράλληλα, στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα της ψηφιακής οικονομίας και τη συνεισφορά του διαδικτύου στην εθνική οικονομία της χώρας μας. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

Χάρης Καρώνης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού στην Ελλάδα.

Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος με έντονη δραστηριότητα στο χώρο των επιχειρηματικών συμμετοχών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας.

Γιάννης Δοξαράς  ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Warply, ενός ελληνικού startup που δραστηριοποιείται έντονα παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing.

Στην τρίτη ενότητα θα αναπτυχθεί η ναυτιλία και ο τουρισμός, δύο κλάδοι στους οποίους μπορεί να στηριθεί η ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση από την οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια. Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Σύμπουρας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Γιάννης Οικονόμου Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Economou Hotels με σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό  και ευρεία και μακρόχρονη ενασχόληση με τα κοινά του τουρισμού

Κωνσταντίνος Κλαδάκης, νομικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Orloff Spa Experts.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί και η τελευταία ενότητα με θέμα τη νέα επιχειρηματικότητα. Οι ομιλητές είναι:

Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης βιοκαλλιεργητής ελαιόλαδου, μελιού και τσικουδιάς, βραβευμένος ως αγρότης της  χρονιάς 2017

Πάνος Ζαμάνης, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων  

Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Cosmos Sport, ιδρυτής του www.cosmossport.gr  βραβευμένο ως το καλύτερο online αθλητικό κατάστημα στην Ελλάδα.