Προχωρά η ίδρυση του ξεχωριστού συλλόγου των επαγγελματιών της παλιάς πόλης

Παρά την προσπάθεια του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, το θέμα της παραχώρησης της χρήσης κοινόχρηστων χώρων, φαίνεται πως αποτελεί την θρυαλλίδα για την οριστική δημιουργία ξεχωριστού συλλόγου για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη των Χανίων.

Αυτό τουλάχιστον έγινε σαφές από καταστηματάρχες που συμμετείχαν στην ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κτίριο του ΕΒΕΧ.

Οι επιχειρηματίες της παλιάς πόλης και με αφορμή το θέμα των κοινόχρηστων χώρων, θεωρούν πως ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν προωθεί τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν στην παλιά πόλη και εμμένουν στην συνέχιση των διαδικασιών για την ίδρυση ξεχωριστού συλλόγου, διαδικασίες οι οποίες ξεκίνησαν, ουσιαστικά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως επεσήμαναν, οι επιχειρήσεις στην παλιά πόλη έχουν πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με εκείνες της υπόλοιπης πόλης, και το συμφέρον τους επιβάλλει την διεκδίκηση λύσεων από ένα συλλογικό όργανο.

Παράλληλα παρουσίασαν τις θέσεις τους σε ότι αφορά στον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ζήτησαν την βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου έναντι του Δήμου Χανίων. 

Από την πλευρά της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, υπερασπίστηκε τις θέσεις της αναφορικά με τα καταστήματα της παλιάς πόλης και το θέμα των κοινόχρηστων χώρων, επισημαίνοντας πως έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να βρεθούν λύσεις για τα καταστήματα της παλιάς πόλης, ενώ επέρριψαν ευθύνες σε άλλους φορείς για προσπάθεια διάσπασης του εμπορικού συλλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook