Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, που ήταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης βάρδια στο προαναχωρησιακό κέντρο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, γιατί τρεις κρατούμενοι μετανάστες απέδρασαν.

Στο προαναχωρησιακό κέντρο κρατούνται σήμερα 140 μετανάστες που είτε έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει είτε έχουν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Τρεις από αυτούς σκαρφάλωσαν στην περίφραξη του κλειστού κέντρου και δυο από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη αμέσως. Όπως προβλέπεται σε περίπτωση απόδρασης, οι τέσσερις από τους αστυνομικούς βάρδιας που ήταν υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους.

Σημειώνεται ότι στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι τρεις φυγάδες, αφού, εν τω μεταξύ, οι δυο που είχαν διαφύγει συνελήφθησαν περιφερόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης. Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Απόστολος Παπαδέλλης, σημείωσε πως «ως Ένωση είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτή την εξέλιξη. Οι ελλείψεις στο κέντρο αυτό είναι τραγικές, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για κέντρο κράτησης και την πληρώνουν οι συνάδελφοί μας.

Δε λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας, δεν υπάρχει ασφάλεια του χώρου, γύρω γύρω είναι γεμάτο τρύπες, όλα είναι φτιαγμένα πρόχειρα. Για τις ελλείψεις είχαμε ενημερώσει από την αρχή τον εισαγγελέα, αλλά και το αρχηγείο, μέσω της ομοσπονδίας μας. Δε γίνεται να διώκονται εργαζόμενοι για τις παραλήψεις της κεντρικής διοίκησης».   

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook