Με επικεφαλής το Επιμελητήριο Χανίων, η Κρήτη συμμετέχει σε ένα καινοτόμο δίκτυο προώθησης της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών στην περιοχή Αδριατικής - Ιονίου

Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου “INNOVAGRO: Development of an Innovative Network for the Promotion of Extroversion of Agro-food Companies in Adriatic – Ionian Area” πραγματοποιήθηκε σήμερα και συνεχίζεται αύριο, στο Επιμελητήριο Χανίων.
Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Αδριατική – Ιόνιο (INTERREG ADRION), και το Επιμελητήριο Χανίων είναι επικεφαλής εταίρος του έργου.

Οι εταίροι του προέρχονται από την Ελλάδα (Επιμελητήριο Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR), την Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), την Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), τη Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και τη Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – E-zavod).
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ και διάρκεια 24 μηνών.

«Στις 10/05/2017, εγκρίθηκαν 35 προτάσεις σε σύνολο 378 υποβολών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή πρότασης ξεπέρασαν τους 800. Μία από τις 35 προτάσεις που εγκρίθηκαν, ήταν αυτή του Επιμελητηρίου Χανίων», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε υπερήφανοι που το Επιμελητήριο Χανίων είναι επικεφαλής εταίρος σε τέτοια διακρατικά προγράμματα τα οποία ωφελούν την τοπική οικονομία.

 

Από την πλευρά του στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος  Βουλγαράκης, επεσήμανε πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να βρεθούν τρόποι προώθησης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο.