«Με εντολή του διοικητή, μετά από 4 μήνες χειρουργεία στο  Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”» - Αυγενάκης, Οικονόμου και 10 ακόμη βουλευτές της ΝΔ προς τον Υπουργό Υγείας

Στις πολύμηνες λίστες αναμονής των χειρουργείων και στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» που θα μπορεί να διενεργεί χειρουργεία από το Μάρτιο του 2018 αναφέρονται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τομεάρχης Υγείας – Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και 10 ακόμη βουλευτές της ΝΔ με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «‘Έκπληκτοι μείναμε με την επιστολή που έστειλε ο Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» προς τους Διευθυντές όλων των Χειρουργικών Κλινικών με την οποία ζητάει από αυτούς να ενημερώσουν τους ασθενείς που είναι να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής ότι οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν  επιτρέπουν τη διενέργεια  χειρουργείου πριν από το Μάρτιο!!

Με λίγα λόγια το νοσοκομείο λέει στους ασθενείς: Χρειάζεστε επειγόντως χειρουργείο; Ελάτε μετά από 4 μήνες!!!

Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε οι ασθενείς υφίστανται μια άνευ προηγούμενου σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, καθώς η ζωή τους εξαρτάται από τις λίστες αναμονής. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα παραβλέπουν το ΕΣΥ, και απευθύνονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία ως μονόδρομο για να αντιμετωπίσουν το θέμα υγείας τους. Οι μη προνομιούχοι με κίνδυνο της υγείας τους αναγκάζονται δυστυχώς να μπουν στη λίστα αναμονής και να βρουν την υπομονή και την ψυχραιμία που τους απαιτεί το Νοσοκομείο, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή.

Επίσης εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο έκαναν λόγο για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα χειρουργεία καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε βασικά υλικά και αναλώσιμα που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.  Γνωρίζετε για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»; Είναι κατόπιν δική σας εγκρίσεως η εντολή της διοίκησης προς τους διευθυντές για αναστολή των χειρουργείων μέχρι τον Μάρτιο του 2018;

2. Για ποιο λόγο η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνάει τους 4 μήνες;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης;».