“Ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία της Ελλάδας και θέλει τη στήριξη και από την πλευρά της ΕΛΑΣ”τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του τμήματος

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγου Κ.Λαγουδάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων .Γ.Λυμπινάκη, τα εγκαίνια του τμήματος τουριστικής αστυνομίας που εδρεύει στο πρώην αστυνομικό τμήμα Γαλατα, και φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες του νομού Χανίων σε θέματα αρμοδιότητας της ΕΛΑΣ που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η μεταστέγαση του τμήματος της τουριστικής αστυνομίας, από το Αστυνομικό Μέγαρο προέκυψε στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ και πλέον η υπηρεσία εδρεύει στον Γαλατά,. στο “κέντρο του τουρισμού” και θα καλύπτει κυρίως τους δήμους Χανίων και Πλατανιά και κατ’εξαίρεση όπου υπάρχει ανάγκη, στο  νομό Χανίων. Ήδη, κατόπιν διαταγής,  το τμήμα έχει επέμβει και σε δύο περιστατικά στη Γαύδο, ενώ έχει προβεί σε ενέργειες και ελέγχους που εκτείνονται σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Αρμοδιότητες 

Με δυναμικό που αποτελείται από 15 άτομα, το τμήμα τουριστικής αστυνομίας που εγκαινιάστηκε σήμερα στον Γαλατά, είναι επιφορτισμένο με αρμοδιότητες που αφορούν σε παραβάσεις όπως η άγρα πελατών ή το παράνομο κάμπινγκ αλλά και την παροχή πληροφοριών σε πολίτες και τουρίστες.

Για το νέο τμήμα και τις αρμοδιότητές του η διοικήτρια της τουριστικής αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α, Κίτσιου Μάρθα, σημείωσε: Είμαστε αρμόδιοι για καθήκοντα που αφορούν τον τουρισμό, κυρίως τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, παραβιάσεις που αφορούν το ελεύθερο κάμπινγκ, κατασκηνωτές, την άγρα πελατών που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα εδώ στα Χανιά. Συνδράμουμε και άλλες υπηρεσίες όποτε αυτό χρειαστεί. Εδώ έχει προκύψει μια αστυνομική υπηρεσία η οποία βοηθάει και τους πολίτες, γιατί μετά την κατάργηση του τμήματος στη Ν.Κυδωνία, υπήρξε μια ανάγκη που καλύφθηκε από την παρουσία τη δική μας, αν και τα καθήκοντά μας περιορίζονται στα τουριστικά  θέματα”. Οι αστυνομικοί πρόσθεσε είναι επιφορτισμένοι επίσης με την εξυπηρέτηση και την παροχή πληροφοριών σε τουρίστες και πολίτες.

(Γενικος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κ.Λαγουδάκης με την Διοικήτρια του τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Μάρθα Κίτσιου)

 

Το δυναμικό του τμήματος τουριστικής αστυνομίας

Το τμήμα της τουριστικής αστυνομίας αποτελείται από 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και της διοικήτριας, εκ των οποίων οι έξι διατίθενται για τις ανάγκες που προκύπτουν στην Παλιά Πόλη, ένα χώρο δύσκολα προσβάσιμα από περιπολικα της ΕΛΑΣ, και πραγματοποιούν καθημερινά πρωινές και απογευματινές περιπολίες με ποδήλατα. Την τουριστική περίοδο η παρουσία των αστυνομικών είναι συνεχής και όπως εξηγεί η Διοικήτρια του τμήματος, “εξυπηρετούν καταστήματα. πολίτες και τουρίστες που θα τους χρειαστούν”.

Γ.Λυμπινάκης: Ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία της Ελλάδας και θέλει τη στήριξη και από την πλευρά της ΕΛΑΣ

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γ.Λυμπινάκης, επεσήμανε οτι η τοπικη ΕΛΑΣ θα συνεχίσει να στηρίζει το νέο τμήμα της τουριστικής αστυνομίας, το οποίο έχει αναβαθμιστεί με σκοπό να στηρίξει την βαριά βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε  ο κ. Λυμπινάκης “με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, το τμήμα τουριστικής αστυνομίας Χανίων εγκαταστάθηκε στο πρώην αστυνομικό τμήμα Γαλατά, στο κέντρο της τουριστικής περιοχής, προσφέροντας το καλοκαίρι τις υπηρεσίες του στους πολίτες και τους τουρίστες. Το τμήμα αναβαθμίστηκε και το κτίριο, ανακαινίστηκε με ίδιους πόρους και την συμβολή των αστυνομικών με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο. Ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία της Ελλάδας και θέλει τη στήριξη και από την πλευρά της ΕΛΑΣ”

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook