Η κατασκευή του σύγχρονου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση συνολικά των δυνατοτήτων του λιμανιού και συνδράμει τα μέγιστα στην προσέλκυση κρουαζιέρας τύπου homeport. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Νέου Τερματικού Σταθμού Κρουαζιέρας στην προβλήτα IV – V στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής κος Χρήστος Λαμπρίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της νέας υποδομής και έγινε περιγραφή της διαδικασίας του homeporting στους προσκεκλημένους, από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κου Απόλλωνα Φιλιππή. Παράλληλα, μέσω των δικτύων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Δίκτυο Κρασιού, Τυριού, Ελαιολάδου και Κρητικά Χέρια ) παραγωγοί τοπικών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δείγματα από τα προϊόντα τους, ώστε να τονιστεί περαιτέρω η σύνδεση της κρουαζιέρας με την προώθησή τους.

 Η κατασκευή του σύγχρονου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση συνολικά των δυνατοτήτων του λιμανιού και συνδράμει τα μέγιστα στην προσέλκυση κρουαζιέρας τύπου homeport. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook