Όποιος γνωρίζει ή δει κάτι παρακαλείται να επικοινωνήσει αμέσως με την αστυνομία – Απαράδεκτη η έλλειψη ασφάλειας και ελέγχου στον χώρο του Πολυτεχνείου

“Φτερά” έκανε ένα μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το μηχανάκι ανήκει σε φοιτητή του Πολυτεχνείου ο οποίος διαμένει στη φοιτητική εστία.

Ο φοιτητής είχε αφήσει το δίκυκλό του εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Ο κλέφτης ή οι κλέφτες έδρασαν χθες το βράδυ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 10.30 το πρωί, όταν και διαπιστώθηκε η κλοπή. 

Αξίζει ωστόσο, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι η κλοπή έγινε εντός του Πολυτεχνείου κάτι που καταδεικνύει το έλλειμμα ασφάλειας και ελέγχου δραστηριότητας εισόδου – εξόδου στην Πολυτεχνειούπολη.

Όπως φαίνεται ο καθένας μπορεί να δράσει ανενόχλητος εντός του χώρου και να προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες χωρίς καμία επίπτωση για τον ίδιο και χωρίς καμία ασφάλεια για τους φοιτητές αλλά και τους καθηγητές.

Σε έναν τέτοιο ακαδημαϊκό χώρο το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει και δεν είναι ποτέ αργά για να γίνει είναι να τοποθετηθούν κάμερες στην Πύλη του Πολυτεχνείου. Επίσης, θα μπορούσε να υπάρχει σύστημα αναγνώρισης οχήματος με ειδικό τσιπάκι (RFID) για τους οδηγούς που διέρχονται καθημερινά στο πολυτεχνείο ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν ώρες επίσκεψης στο εκπαιδευτικό ίδρυμα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απαγορεύεται η είσοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο φοιτητής κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή δει κάτι που να αφορά στο κλεμένο μηχανάκι να επικοινωνήσει αμέσως με τις αρχές. Πρόκειται για ένα δίκυκλο μάρκας Daytona, μαύρου χρώματος με πινακίδα ΤΥΚ910.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook