Ενημερωτική συζήτηση για την ΧΑΠ, ανοιχτή στο κοινό την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της ΧΑΠ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων, στις 6 το απόγευμα. 

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της ΧΑΠ. Η ΧΑΠ ή αλλιώς Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, αποτελεί μια παγκόσμια απειλή. Πρόκειται για μια καταστροφική νόσο των πνευμόνων, η οποία οφείλεται κυρίως ή και αποκλειστικά στο κάπνισμα. 

Η νόσος εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 35-40 ετών και προκαλεί βήχα, δύσπνοια και σφύριγμα στην αναπνοή. Ένας καπνιστής μπορεί λανθασμένα να πιστέψει ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στο κάπνισμα αυτό καθ’ αυτό και έτσι να περάσει πολύς καιρός με το νόσημα να μένει αθεράπευτο και να χειροτερεύει.

Σήμερα υπάρχουν τα μέσα να διαγνωσθεί έγκαιρα η ΧΑΠ και να αντιμετωπισθεί. Ο πνευμονολόγος είναι ο γιατρός εκείνος που διαγνώσκει το νόσημα και το αντιμετωπίζει, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής των ασθενών. Επίσης είναι εκείνος που έχει εξειδικευθεί στο να λειτουργεί ιατρείο διακοπής καπνίσματος και να βοηθά με επιστημονικό και αποτελεσματικό τρόπο τον καπνιστή να απαλλαγεί από αυτή του τη συνήθεια.

Για τη ΧΑΠ, το κάπνισμα και την ανάγκη μείωσης του έμμεσου καπνίσματος στο οποίο δυστυχώς εκτιθέμεθα όλοι μας, πραγματοποιηθεί συζήτηση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της ΧΑΠ.

Όλοι οι πνευμονολόγοι των Χανίων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προσκαλούν τον κόσμο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων, στις 6 το απόγευμα.

Θα μιλήσουν οι πνευμονολόγοι κ. Κριετσέπη και κ. Πρωτοπαπαδάκης και ο φυσικός κ. Αλεβαντής, μέλος της ομάδας «Ψυχαγωγία και Εργασία χωρίς καπνό στα Χανιά».

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook