Σε πένθος έχει βυθιστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς πέθανε σήμερα (12.11.2017) ο Βασίλης Κρεμμυδάς. Ο Βασίλης Κρεμμυδάς πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο (13.11.2017) στις 16:00, στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Κρεμμυδάς

Ο Βασίλης Κρεμμυδάς  γεννήθηκε το 1935 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας ήταν Έλληνας ιστορικός, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίκεντρο της επιστημονικής του έρευνας είναι η περίοδος της οθωμανικής επικυριαρχίας στην Ελλάδα, η Επανάσταση του 1821 και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας και διαμόρφωσης του ελληνικού κράτους.

Εργάστηκε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στα Αρχεία του Πρωθυπουργού και άλλες υπηρεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ορίστηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διοικήσεως και Οικονομικής Διαχειρίσεως.

Θεωρείται πως σημάδεψε, μαζί με άλλους ιστορικούς, όπως ο Σπύρος Ασδραχάς και ο Γιώργος Δερτιλής τη σύγχρονη ιστορική έρευνα.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Βασίλη Κρεμμυδά

Ως έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βασίλη Κρεμμυδά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρονών.

«Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε μακρά θητεία και στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης. Το έργο του για την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική μαρξιστική ιστοριογραφία», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Βασίλης Κρεμμύδας

Και προσθέτει: «Στρατευμένος από μικρή ηλικία στην Αριστερά, ο Β. Κρεμμυδάς αρθρογραφούσε τακτικά στην «Αυγή», έχοντας πάντα το βλέμμα του στραμμένο στους αγώνες για μια σύγχρονη, δημοκρατική εκπαίδευση. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Με πληροφορίες από Newsit.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook