Ρύπανση, έλλειψη αστυνόμευσης, ηχορύπανση και οι κίνδυνοι από τα ετοιμόρροπα κτίσματα παραμένουν τεράστια \”αγκάθια\” για τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας, με τους εκπροσώπους του 3ου Δ.Δ. και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της περιοχής να ζητάνε χθες από τους αρμόδιους αντιδημάρχους παρεμβάσεις και λύσεις.

Τα σημαντικά αυτά προβλήματα, που ταλανίζουν την ιστορική αλλά πολύπαθη αυτή συνοικία του Ηρακλείου, τέθηκαν διεξοδικά επί τάπητος, στα πλαίσια σύσκεψης που συγκάλεσε η πρόεδρος του 3ου Δ.Δ. Εύα Αμπαρτζάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας Μανόλης Βασιλάκης, Καθαριότητας Βασίλης Κλάδος και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Στρατής Δαγκωνάκης, ο πρόεδρος της \”Ηράκλειας Πρωτοβουλίας\” και πρώην πρόεδρος του 1ου Δ.Δ. Κώστας Βαρβεράκης, καθώς επίσης και περιβαλλοντολόγοι του Δήμου, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Παναγιώτης Σουράς μετέφερε τα παράπονα των κατοίκων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πρόβλημα της καθαριότητας και της αστυνόμευσης.

850 κάδοι

Ο ίδιος στάθηκε στο ειδικό πρόγραμμα καθαριότητας, βασισμένο στη χρήση των μικρών ατομικών κάδων, περί των 850 τον αριθμό, που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιοχή, και μίλησε χαρακτηριστικά για μεγάλη αποτυχία…

Από την πλευρά του Δήμου, ο κ. Κλάδος αρνήθηκε πως υπήρξε αποτυχία, αναγνώρισε όμως πως το πρόγραμμα δεν κύλησε στην πορεία όσο καλά είχε ξεκινήσει, εξαιτίας της χαλάρωσης που υπήρξε και στις υπηρεσίες αλλά και στους ίδιους τους δημότες. Το θέμα της καθαριότητας πάντως θα εξεταστεί λεπτομερώς σήμερα, στα πλαίσια της περιοδείας-αυτοψίας που θα πραγματοποιήσουν ο κ. Κλάδος μαζί με εκπροσώπους του 3ου Δ.Δ. και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου.

Κτήρια-χωματερές

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε επίσης ότι υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα κτίσματα, τα οποία έχουν μετατραπεί σε χωματερές, και για το λόγο αυτό ο Δήμος θα καλέσει τώρα τους ιδιοκτήτες να περιφράξουν κάπως τα κτίσματα αυτά.

Τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για το πρόβλημα της ηχορύπανσης που παρατηρείται από τα νυχτερινά μαγαζιά, ο κ. Δαγκωνάκης υποσχέθηκε πως θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση, με μικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και περισσότεροι έλεγχοι, με τη συμμετοχή του υγειονομικού για την ηχορύπανση.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων, ο κ. Βασιλάκης ξεκαθάρισε πως δε θα γίνει καμία κατεδάφιση αν δεν υπάρχει προηγουμένως σχετική απόφαση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – Με το οποίο πάντως ο δήμος έχει εδώ και καιρό μια πολύ καλύτερη συνεργασία στο εν λόγω ζήτημα.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook