Δήλωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την ευρωπαϊκή τουριστική πρωτιά του Ηρακλείου:

«Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και αίσθημα περηφάνειας, δημιουργεί η κατάκτηση του τίτλου του ταχύτερου αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού για το Ηράκλειο για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Euromonitor.

 Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τη σημασία του τουρισμού και το υψηλό επίπεδο του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη, τόσο χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προϊόντα της περιοχής, όσο και, κυρίως, χάρη στους ανθρώπους της.

Ο τουρισμός είναι, ήταν και θα είναι η ναυαρχίδα της ανάπτυξης της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Είναι και θα παραμείνει ο πιο σημαντικός κλάδος για την ελληνική οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει πέντε βασικούς άξονες, ώστε να γίνει ο τουρισμός κινητήρας ανάπτυξης και ευημερίας. Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν την προσέλκυση επενδύσεων, δίκαιη φορολογική πολιτική, χωροταξικό σχεδιασμό και ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, αξιοποίηση των προϊόντων με προστιθέμενη αξία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος συνολικά.

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και σε αυτό το οποίο αποκαλούμε branding της χώρας, το μάρκετινγκ της χώρας, την προώθηση αυτού του καταπληκτικού προϊόντος που λέγεται Ελλάδα. Θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία η οποία αλλάζει άρδην τον τρόπο με τον οποίο διανέμεται το τουριστικό προϊόν. Θα συνδέσουμε τον τουρισμό μας με τον πολιτισμό μας. Ο πολιτισμός παραμένει το μεγάλο αναξιοποίητο συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουρισμού και το βασικό όπλο που διαθέτουμε για να σπάσουμε την εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Η Κρήτη θα είναι από τους μεγάλους ωφελημένους της πολιτικής μας, διότι έχει όλες τις δυνατότητες να προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook