Θετικό χαρακτηρίζει τον απολογισμό του πρώτου βήματος κοινής δράσης ενάντια στις βάσεις στα Χανιά, η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Δείτε την ανακοίνωσή της:

“Η αντιβασική εκδήλωση στα Χανιά έγινε σ’ ένα κλίμα κινηματικής αδράνειας που τονίζει τον αρνητικό συσχετισμό των λαϊκών δυνάμεων με το σύστημα συνολικά, αλλά και την τρομακτική και τρομοκρατική πύκνωση των στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΙΣΡΑΗΛ- ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ και το άπλωμα των βάσεων ακόμη και των πυρηνικών στη χώρα.

Χαρακτηριστικά στο Πεδίο Βολής Κρήτης στο Ακρωτήρι μόλις μια μέρα πριν, τελείωσε η άσκηση Άρτεμις, που περιείχε μεταξύ άλλων βολές πυραύλων Patriot στο μόνο πεδίο βολής στην Ευρώπη που αυτές επιτρέπονται, κάτι που αποκρύπτεται συστηματικά. Λίγες μέρες πριν είχε γίνει και η Ελληνο- Αιγυπτιακή άσκηση με την ονομασία Μέδουσα 5 που ξεκίνησε από τον κόλπο της Σούδας. 

Η εκδήλωση ήταν σημαντική επιτυχία για το αντιβασικό κίνημα στα Χανιά και αξιόλογη παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων σ’ αυτό το κρίσιμο μέτωπο πάλης που αφορά άλλωστε το λαό και τη νεολαία σ’ ολόκληρη τη χώρα.  

Όπως τονίστηκε το θέμα των βάσεων δεν είναι κάτι αμετάβλητο στο διάβα του χρόνου. Επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και από τους λαϊκούς αγώνες που γίνονται ή που δε γίνονται…. Είναι αδιαμφισβήτητο πως όχι απλά η χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη γίνεται ένα τεράστιο πεδίο βολής και ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, μα πλέον υπάρχει κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με βάση τις επιλογές και τις βλέψεις της αστικής τάξης. 

Πέρα από τη φτώχεια και την ένταση της εκμετάλλευσης που επιβάλλει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός στις εργαζόμενες λαϊκές μάζες, τώρα αμφισβητείται και το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους. 

Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης απαιτεί αποφασιστική παρέμβαση στις λαϊκές μάζες με στόχο την κινητοποίησή τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση  κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες  και μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις σε παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και σε μαζικούς χώρους. 

Όπως τονίστηκε από την οργάνωσή μας, στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε δεν έχουν κανένα νόημα οι βερμπαλισμοί και οι ταμπέλες χωρίς περιεχόμενο. Όσο αρνητικοί κι αν είναι οι συσχετισμοί αντικειμενικά υπάρχουν πάντα όροι για λαϊκές αντιστάσεις. Μ’ αυτή την πεποίθηση κινήθηκε αποφασιστικά η οργάνωσή μας και η Πρωτοβουλία Αντίστασης υλοποιώντας στην πράξη τη γραμμή της κοινής δράσης κόντρα στις κυρίαρχες αντιλήψεις των εκλογικών κοινοπραξιών και της υποτίμησης της μαζικής λαϊκής πάλης. 

Ένας αξιόλογος αριθμός νεολαίων και εργαζόμενων συμμετείχε με ενδιαφέρον στη συζήτηση, είδε θετικά την όλη προσπάθεια, πήρε και έδωσε κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα. 

Οι οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις θα συγκροτήσουν κοινό αγωνιστικό μπλοκ στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου με κεντρικό σύνθημα  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ- ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook