Συγκέντρωση στις 18:00 της Παρασκευής 17 Νοέμβρη στα “Λιοντάρια”

Ανακοίνωση του συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου:

“Το Συνδικάτο Οικοδόμων κι όλες οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  

44 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73, τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα!

Παρά τα όσα διακηρύσσει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η επίθεση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, φέρνει νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές κ.λ.π.

Κι επειδή ξέρουν ότι σπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουν θύελλες, δεν τους φτάνει που έχουν μαζί τους τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Θέλουν να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και φέρνουν νέο νόμο που επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Η κυβέρνηση, με την απόλυτη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο δικαίωμα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στην απεργία, να βάλει εμπόδια στη συλλογική και οργανωμένη πάλη των εργαζομένων.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου κι αυτά ήταν ταξικά, ανατρεπτικά, αντιϊμπεριαλιστικά.

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του. 

Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους  τον δικό μας αγώνα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τα μέλη του, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μμ στα Λιοντάρια για να τιμήσουμε  την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γιατί το Πολυτεχνείο είναι η άσβηστη μνήμη και ο φωτεινός σηματοδότης ενός λαού που δεν υποτάσσεται, δεν βολεύεται, δεν ξεχνά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook