Μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με τρία ραδιοφωνικά σποτ με την φωνή της ηθοποιού Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

Μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος ξεκίνησε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και ήδη μεταδίδονται τα τρία πρώτα ραδιοφωνικά σποτ με την φωνή της ηθοποιού Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

Στο πρώτο από αυτά, η αγαπημένη ηθοποιός, καυτηριάζει με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο μια πράξη που όλοι έχουμε παρατηρήσει στο δρόμο: έναν οδηγό αυτοκινήτου να πετάει το κύπελλο του καφέ του από το παράθυρο του οχήματός του. Στο δεύτερο, μας «μεταφέρει» στην Κρητική φύση, όπου οι εκδρομείς «ξεχνούν» να μαζέψουν τα απορρίμματά τους. Και στο τρίτο, το οποίο έχει θετικό μήνυμα, σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης διαπιστώνει ότι τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και πετάνε τα απορρίμματά τους στα αντίστοιχα καλαθάκια.

Κύριο μήνυμα της καμπάνιας είναι το «Δώσε το παράδειγμα» και το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν ανάλογες ενημερωτικές ενέργειες μέσω της τηλεόρασης, των εφημερίδων και των ενημερωτικών ιστοσελίδων, αλλά και μέσω της διεξαγωγής δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αναφέρει: «Στον ΕΣΔΑΚ, παράλληλα με τα μεγάλα και σημαντικά έργα διαχείρισης των απορριμμάτων που έχουμε σε εξέλιξη, προσπαθούμε να συμβάλλουμε και στις προσπάθειες των Δήμων – μελών μας για καθαρότερες πόλεις, για πιο καθαρό περιβάλλον. Με χιούμορ αλλά και καυστικό τρόπο, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και τους καλούμε, ή πιο σωστά όλοι καλούμαστε, να δώσουμε το προσωπικό παράδειγμα. Ευελπιστούμε ότι μέσα από τον νέο αυτόν κύκλο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα προκύψουν μόνο οφέλη για τον τόπο μας».

Ακούστε τα μηνύματα του ΕΣΔΑΚ:

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook