Με την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός υγιούς  ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τον κάθε διαχειριστικό φορέα της παραλίας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση της παραλίας

To Σχέδιο Διαχείρισης και Αειφόρου Ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών του Δήμου Χερσονήσου και η εφαρμογή του αρχικά με την πιστοποίηση των τεσσάρων παραλιών – Εσταυρωμένος, Ποταμός, Σαραντάρι και δυτικά του Σαραντάρι, σύμφωνα με το βραβευμένο πρωτόκολλο πιστοποίησης «Costa Nostrum Sustainablle Beaches» θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας  Χερσονήσου.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και διοργανώνεται από το Δήμο Χερσονήσου και την Costa Nostrum.

Το πρωτόκολλο πιστοποίησης «Πρότυπο πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου – Costa Nostrum Sustainablle Beaches», είναι ένα καινοτόμο «εργαλείο» που μπορεί να εγγυηθεί με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση των παραλιών της Μεσογείου.  Έχει ως στόχο την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, το πρότυπο πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελεί και μια διαδικτυακή τουριστική πύλη (website & mobile application) πληροφόρησης των επισκεπτών – τουριστών της Μεσογείου, αναφορικά με τις υποδομές, την κατηγοριοποίηση και τα χαρακτηριστικά (φυσικά – τεχνητά) της κάθε πιστοποιημένης αειφόρου παραλίας Costa Nostrum.

Με την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός υγιούς  ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τον κάθε διαχειριστικό φορέα της παραλίας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση της παραλίας, προς όφελος τόσο των επισκεπτών των παραλιών, όσο και του εκάστοτε διαχειριστικού φορέα, αλλά και του παράκτιου περιβάλλοντος και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η ημερίδα θα επαναληφθεί στα Μάλια την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο δημοτικό κατάστημα Μαλίων και στις Γούρνες την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της πρώην αγγλικανικής εκκλησίας (πρώην αμερικ. βάση.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook