Από τα ΚΕΚ Ηρακλείου

Με τις καλύτερες προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους οι 18 απόφοιτοι του Τμήματος Εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών, το οποίο δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με τη Γερμανική Εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI. 

Tην Δευτέρα έγινε η απονομή των διεθνώς αναγνωρισμένων Πτυχίων IIW-Diplom (International welding Certificates) από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Θωμά Φορτετσανάκη και τον Πρόεδρο του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Γιώργο Μανουσάκη στους 18 καταρτιζόμενους του 3ου Τμήματος, οι οποίοι μετά από σεμινάριο 120 ωρών – εντός 15 ημερών – σε θεωρία και πρακτική εξάσκηση συμμετείχαν επιτυχώς στις εξετάσεις για το δίπλωμα που πιστοποιεί τις γνώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόφοιτοι των προηγούμενων Τμημάτων έχουν ήδη απορροφηθεί σε νέες θέσεις εργασίας, καθώς το πτυχίο αυτό θεωρείται σημαντικό για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

«Είμαι πολύ περήφανος γιατί αναβιώνουμε την Τεχνική Εκπαίδευση, όπως πρωτοπόρα λειτουργούσε από το 1950 στους ίδιους χώρους» ανέφερε κατά την απονομή των Πτυχίων ο κ. Αλιφιεράκης και τόνισε ότι «προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα σεμινάρια που απαιτεί η αγορά και εξασφαλίζουν γνώση, εξειδίκευση και επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς καλύπτουν νέες ανάγκες σε τεχνικά επαγγέλματα που παρέμεναν χρόνια χωρίς κατάρτιση».

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έχει ήδη ξεκινήσει τα επόμενα  σεμινάρια του Τμήματος Ηλεκτροσυγκολλητών για την αντιδιαβρωτική προστασία των μετάλλων και τις ηλεκτροσυγκολλήσεις ανοξείδωτων μετάλλων, ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε, ως καλή πρακτική, τα αποτελέσματα του Σεμιναρίου στη διάρκεια της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  τηλ. 2810-302736 & 302730 κ. Μαίρη Βενιχάκη – email: [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook