Με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Ξανθού

Σχολείο Αγωγής Υγείας  και Προαγωγής Υγείας θα λειτουργήσει η  Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στο Ρέθυμνο την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017  και ώρες 10:00 – 14:00 στο ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Ξανθός.

Οι ρευματικές παθήσεις, που υπερβαίνουν τις 200, προσβάλλουν το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, με σοβαρή επίπτωση στη ζωή και την ποιότητα ζωής των ασθενών, του άμεσου περιβάλλοντός τους, αλλά και της κοινωνίας.

Το Σχολείο, αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά, στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο Ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο φάρμακο, ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Θεωρούμε ότι το Σχολείο Αγωγής της Υγείας, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού και ευχόμαστε η κοινωνία και η πολιτεία να το γνωρίσει, να το αγκαλιάσει και να το  αναδείξει.

Τα μαθήματα,  θα πραγματοποιηθούν, με την ευγενική  υποστήριξη των εταιρειών Φαρμασερβ Λίλλυ, Novartis και Stilvi. 

Περισσότερες πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες 
• ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Τηλ. 210 8847268  ώρες 10:00 – 16:00
Facebook:@eleanarheumatism ( Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα)
http: www.arthritis.org.gr ( email:[email protected])
• Alpha Public Relations Τηλ. 210 3645629 ώρες 10:00 – 17:30