Οι προσλήψεις για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου – ΤΟΜΥ Χανίων απετέλεσαν πεδίο αντιπαράθεσης στην παράδοσης  κτιρίου και εξοπλισμού από τον Δήμο Χανίων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ουσιαστικά από σήμερα  ολόκληρη η υποδομή υγείας στον χώρο του παλιού νοσοκομείου ανήκει στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, στο οποίο όμως, πρώτα θα λειτουργήσουν οι δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας , ο νέος θεσμός του Υπ. Υγείας.

Στην τελετή παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, που δρομολόγησε την δημιουργία του Κέντρου Υγείας, ο οποίος ασκώντας κριτική στον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, όπως σχεδιάζεται απο την 7η ΥΠΕ Κρήτης ήρθε σε αντιπαράθεση με την υποδιοικήτρια της ΥΠΕ Ελένη Γιακουμάκη.

Μάλιστα η ένταση που υπήρξε στην διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του Κ.Υ. εκφράστηκε και στις δηλώσεις τους.

Ο κ.Σκουλάκης επεσήμανε πως «μέχρι τώρα ήταν τα εύκολα γιατι τους τα έδωσα όλα έτοιμα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και εκεί θα με βρουν απέναντι γιατί διαφωνώ πλήρως με τον τρόπο που σκέφτονται να το στελεχώσουν και να το λειτουργήσουν…..Διαφωνώ πως με τις ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο Κέντρο Υγείας. Προβλέπονται 30 θέσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά δεν θέλουν …..»

Επιπλέον ο κ.Σκουλάκης έθεσε και θέμα συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην διοίκηση της ιατρικής μονάδας.

 

Απο την πλευρά της 7ης ΥΠΕ Κρήτης η υποδιοικήτρια Ελένη Γιακουμάκη υποστήριξε πως η υπηρεσία παρέλαβε σήμερα το κτίριο και δεν μπορούσε να είχε προκηρύξει τις θέσεις. Υπερασπίστηκε τη συνλειτουργίας των ΤΟΜΥ με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αναφέρθηκε στην πρώτη στελέχωση που θα γίνει και όπως είπε «δεσμευόμαστε ότι στην αμέσως επόμενη προκήρυξη θα προβλέπονται θέσεις ιατρικού προσωπικού και στελέχωσης εργαστηρίων…..»

Αναφορικά με τις 30 θέσεις που προβλέπονται από τον οργανισμό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου η κα Γιακουμάκη είπε: «Θεωρώ αστείο να θεωρούμε ότι εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών και εν μέσω κενών στα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και οι 30 θέσεις….. Είναι στόχος και της ΥΠΕ και την κυβέρνησης  να αναπτυχθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, σε αυτή την χρονική στιγμή εστιάζουμε στις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας ……»

Η υπογραφή των σχετικών εγγράφων για την παράδοση – παραλαβή του κτιρίου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έγινε από  την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μαυρομμάτη και του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα.

Από δω και πέρα είναι υποχρέωση της 7ης ΥΠΕ να προσλάβει το απαραίτητο  προσωπικό και να το λειτουργήσει, ο Δήμος Χανίων δεν έχει κάποια σχέση και εύχεται να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε με ευρωπαικά χρήματα, είπε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

 

Ελπίζουμε μέχρι τέλος του χρόνου να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε τις δύο πρώτες ΤΟΜΥ και παράλληλα να προκηρυχθούν θέσεις για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου….είπε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη.

 

Για το πως έγινε η δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου μίλησε ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Υπ. Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης  αναφερόμενος στο πως με δικές τους ενέργειες, ματαιώθηκε ο σχεδιασμός για επέκταση του παλιού νοσοκομείου και η δημιουργία νέου και πως έγινε η κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και η κατασκευή του Κέντρου Υγείας….

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook