Παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης και της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα το Παράρτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο Αρκαλοχώρι.

Πρόκειται για το δεύτερο παράρτημα του Επιμελητηρίου στην ενδοχώρα μετά το Παράρτημα Μοιρών, με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών και την άμεση εξυπηρέτησή τους, χωρίς ν’ απαιτείται η επίσκεψή τους στα Κεντρικά γραφεία του φορέα.

Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του μετά τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης  τόνισε ότι «το Παράρτημα Αρκαλοχωρίου είναι online συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα του Επιμελητηρίου και μπορεί να παρέχει όλες τις υπηρεσίες, όπως εγγραφή μελών, χορήγηση πιστοποιητικών, έκδοση βεβαιώσεων,  πληροφόρηση, διευθέτηση οικονομικών υποχρεώσεων και άλλων». Αναφερόμενος στο δικό του όραμα για τον συνολικό ρόλο του Επιμελητηρίου, ο κ. Αλιφιεράκης επισήμανε «θέλουμε το κάθε παράρτημα να λειτουργεί ως σημείο επαφής και συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και άλλων υπηρεσιών δημόσιας αρχής. Φιλοδοξία μας είναι επίσης, να γίνει ένας πραγματικός μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο οποίος θα μπορεί να ενημερώνει για προγράμματα, για θέματα αδειοδοτήσεων και γενικά να διευκολύνει την πρόσβαση του επιχειρηματία στις απαραίτητες πληροφορίες και δομές».

 Στον αποκεντρωτικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης επισημαίνοντας ότι το παράδειγμα αυτό θα πρέπει ν΄ ακολουθήσουν και άλλοι φορείς προκειμένου να στηρίξουν την ενδοχώρα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν  σύντομο χαιρετισμό  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου κ. Νίκος Φακουρέλης.
Το Παράρτημα Αρκαλοχωρίου λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο γραφείο εντός του Δημαρχείου Μινώα Πεδιάδος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook