Στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης της Πέμπτης ο Γιώργος Πετράκης και ο Δαμιανός Γκίνη μίλησαν για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την Παναχαϊκή.

Ο τεχνικός της χανιώτικης ομάδας ανέφερε τα εξής: «Όταν παίζεις με έναν αντίπαλο που δεν έχει χάσει ακόμα στο πρωτάθλημα μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Παναχαϊκή είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχουμε δει και κάποια παιχνίδια της. Από τη δική μας πλευρά το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι πρόκληση το γεγονός ότι η ομάδα παραμένει αήττητη: «Εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βδομάδα με τη βδομάδα, να παρουσιαζόμαστε καλά και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει και για εμάς. Δεν κοιτάζουμε αν είμαστε αήττητοι ή όχι, σίγουρα είναι κάτι σπουδαίο αυτό που έχουμε καταφέρει. Τα παιδιά το έχουν καταφέρει μέσα από πολύ σκληρή δουλειά. Το ίδιο θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε κι εκεί. Το σημαντικό για εμάς είναι να παρουσιαστούμε απόλυτα πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Για το αν αυτά που ανέφερε (πειθαρχία, συγκέντρωση) αποτελούν τα “κλειδιά” του ματς: «Ίσως επαναλαμβάνομαι αλλά για μένα αυτό είναι το σημαντικό. Το πώς οι παίκτες θα είναι έτοιμοι και ψυχολογικά και αγωνιστικά με βάση τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, να προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν και να είναι συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο, όποιο κι αν είναι κι αυτό, ώστε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε κοντά σε αυτό που μας αναλογεί».

Ο Δαμιανός Γκίνη δήλωσε τα εξής: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Την είδα και με τον Εργοτέλη, έχουν σαν ομάδα πολλά τρεξίματα και κάποιους έμπειρους παίκτες-κλειδιά γι’ αυτούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε “χτυπήσουμε” στα μειονεκτήματα της Παναχαϊκής. Θα τα μελετήσουμε με τον κόουτς και μέσω της ανάλυσης του παιχνιδιού θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Για το αν δίνει κίνητρο στην ομάδα το γεγονός ότι η Παναχαϊκή είναι αήττητη: «Σίγουρα μας δίνει ώθηση, είναι ένα κίνητρο για εμάς απέναντι σε μία ομάδα αήττητη και με ένα θετικό αποτέλεσμα, που θέλουμε να είναι η νίκη, φτάνουμε στις πρώτες θέσεις, κάτι που θα μας ικανοποιήσει αρκετά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια».