Λόγω της θέσης του και του κύρους του, κανείς δεν διαμαρτυρόταν όσο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του φημισμένου Old Vic – Το θέατρο ζήτησε «συγγνώμη», επειδή δεν υπήρχε επαρκής λογοδοσία του διάσημου ηθοποιού

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τον Κέβιν Σπέισι. Το θέατρο Old Vic, στο οποίο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής, δέχθηκε 20 προσωπικές μαρτυρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το θέατρο ξεκίνησε έρευνα, μετά τις καταγγελίες ότι ο διάσημος ηθοποιός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους άνδρες κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 20 άτομα ανέφεραν περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, μέχρι το 2013.

Το Old Vic ανακοίνωσε ότι η «λατρεία της προσωπικότητας» που υπήρχε γύρω από τον Σπέισι, ως σκηνοθέτη, η διασημότητά του και η κοινωνική του θέση εμπόδιζαν το προσωπικό και τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα τους νεότερους να μιλήσουν.

«Λειτουργούσε χωρίς επαρκή λογοδοσία»

«Παρότι υπήρχε η δυνατότητα για τέτοιες διαδικασίες, όσοι επλήγησαν υποστηρίζουν ότι αισθάνονταν ότι δεν μπορούσαν να εγείρουν ανησυχίες και ότι ο Κέβιν Σπέισι λειτουργούσε χωρίς επαρκή λογοδοσία. Αυτό είναι σαφώς απαράδεκτο και το Old Vic ζητά πραγματικά συγνώμη επειδή δεν δημιούργησε περιβάλλον ή κουλτούρα τέτοια, ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το θέατρο.

Ο πρόεδρος του Old Vic Νικ Κλάρι απολογήθηκε σε «όλους εκείνους τους ανθρώπους που ένιωθαν ότι δεν μπορούν να μιλήσουν εκείνη τη στιγμή», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν, κανένας δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τον Κέβιν Σπέισι. Η πλειοψηφία των περιστατικών έλαβε χώρα πριν το 2009 και μόλις 2 εκδηλώθηκαν μετά. Παράλληλα, η διοίκηση του θεάτρου διευκρινίζει ότι δεν έχουν υπάρξει νομικές αξιώσεις, επίσημες διαμαρτυρίες, συμφωνίες διακανονισμού που να αφορούν τον ηθοποιό.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook