Συνεχίζονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά παρά την επιδείνωση του καιρού. 

Σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», έφτασαν δύο πλοιάρια στη Χίο στις οποίες επέβαιναν συνολικά 110 άτομα. Συγκεκριμένα στο πρώτο βρίσκονταν 55 άνθρωποι εκ των οποίων τα 29 ήταν παιδιά, 14 άντρες και 12 γυναίκες. Στο δεύτερο πλοιάριο επέβαιναν ακόμα 55 άτομα από τα οποία τα 26 είναι παιδιά, 22 άντρες και 7 γυναίκες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Στο μεταξύ χθες 209 άνθρωποι έφτασαν στη Λέσβο οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε πλοιάρια. Συνολικά 15.726 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε Λέσβο (8.439) Χίο (2502), Σάμο (2.384), Κω και Λέρο. 

Οι αντιδράσεις στα νησιά κλιμακώνονται με το δήμαρχο Λέσβου να έχει κηρύξει γενική απεργία στο νησί την επόμενη Δευτέρα. 

«Στη Λέσβο των 32.000 κατοίκων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 8.200 μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τονίζει ο Σπύρος Γαληνός, καθώς περίπου πενήντα πρόσφυγες παραμένουν εδώ και μερικές ημέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας να φύγουν από το νησί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στη Χίο, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα το μεταναστευτικό που πραγματοποιείται στο νησί.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook