Μια εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου

Την πραγματική διάσταση της Γυναίκας στην αγορά εργασίας, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται, καθώς και η απόσταση που πρέπει ακόμα να διανύσουμε ώστε να είμαστε σε σημείο να ισχυριστούμε ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί πυλώνα της τοπικής Οικονομίας, αναδείχτηκαν στην πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου.

Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Θεανώ Σκορδαλάκη Βρέντζου, με θέμα της ομιλίας της: «Η γυναίκα στην αγορά εργασία».
Μεταξύ άλλων η κ. Θεανώ Σκορδαλάκη Βρέντζου ανέφερε: «Από τη σημερινή συνάντηση πρέπει να προκύψει μια βασική στρατηγική. Στόχος μας είναι να ασκήσουμε την πίεση που απαιτείται, προκειμένου το κεντρικό κράτος να υιοθετήσει  εκείνη την οικονομική πολιτική που θα ευνοεί την ανάπτυξη, και με την ενίσχυση των πολιτικών ισότητας, να βοηθήσει ώστε να αξιοποιηθεί το γυναικείο δυναμικό, οι δεξιότητές του, οι φιλοδοξίες και τα ταλέντα του, οι προσδοκίες του ως πηγή δύναμης για την οικονομία: στην αγορά εργασίας, στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες, στο εμπόριο, στην επιχείρηση, προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας μας, της κοινωνικής συνοχής,  της ευημερίας όλων και της Δημοκρατίας. Πρέπει να κατανοήσουμε πως η εποχή για καριέρα των γυναικών στη ΕΕ δεν ήταν ποτέ καλύτερη από ό,τι σήμερα, Χρειάζεται δρόμος ακόμη ώστε οι Ελληνίδες επιχειρηματίες να κατακτήσουν τη θέση που πρέπει να έχουν στον διεθνή στίβο. Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κρήτης, με εκατοντάδες γυναίκες εργαζόμενες, αλλά στη συνέχεια ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης, προσπάθησα να προωθήσω τα θέματα ισότητας της απασχόλησης και της εργασίας.

Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι το να αναφέρεσαι στην οικογένεια είναι “ατζέντα προοδευτική. Εγώ πιστεύω ότι η στήριξη της οικογένειας, είναι υπέρτατη κοινωνική προτεραιότητα και ύψιστη Εθνική υπόθεση!

Θέλω να σας πω ότι τη γυναίκα δεν τη θέλουμε μόνο στα δύσκολα. Και σαν μήνυμα θέλω να περάσω ότι τη γυναίκα δεν τη θέλουμε μόνο στην κρίση. Τη θέλουμε πια να πρωτοστατεί και στην Ανάπτυξη, που τώρα αρχίζει για την Πατρίδα μας. Και να πρωτοστατεί ισότιμα. Δηλαδή τρία πράγματα: Ίσες ευκαιρίες. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Και το σημαντικότερο: Σεβασμό! Σεβασμό στο πρόσωπό της Γυναίκας. Σεβασμό στο ρόλο της Μητρότητας».
 
Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ηρακλείου – Ανατολικής Κρήτης κ. Άρτεμης Μαυράκη, η οποία και ανέφερε: «Θέλω απόψε το παράδειγμά μου, να είναι ο δρόμος και για άλλες γυναίκες να προχωρούν. Γιατί η θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας δεν είναι μόνον το να είναι μια απλή υπάλληλος, είναι να έχει ισότιμες ευκαιρίες με τον άντρα στην εργασιακή εξέλιξη και στις αποδοχές που λαμβάνει. Κάτι που δυστυχώς σήμερα στην κοινωνία μας άλλα και στην Ευρώπη δεν συμβαίνει. Και για αυτό είμαστε εδώ. Να πούμε ότι πρέπει να έρθει αυτή η ισότητα στην αγορά εργασίας. Διότι η Γυναίκα στο επιχειρείν και στην αγορά εργασίας δεν είναι μόνον η γυναίκα που δραστηριοποιείται σε έναν γυναικείο συνεταιρισμό, ή λαμβάνει μια αμοιβή έχοντας μια θέση εργασίας (που σωστά τα έχει). Η θέση της γυναίκας είναι να είναι και ηγέτης.
Ξέρετε, καμία φορά στην δημόσια ρητορική αναφερόμαστε στην λέξη «ηγέτης» εννοώντας έναν άντρα. Λάθος μεγάλο. Η γυναίκα μπορεί να είναι ο πολιτικός, ο θεσμικός παράγοντας, η επιχειρηματίας που χαράζει δρόμους στον κλάδο της. Άρα η γυναίκα μπορεί να είναι και ηγέτης. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν είναι ένα θεωρητικό εφεύρημα. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι μια σημαντική  παράμετρος στις οικονομικές κα παραγωγικές δραστηριότητες. Καταδεικνύει τις μεγάλες μεταβολές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο στο χώρο της οικονομίας, της παραγωγής, της αγοράς, του επιχειρείν».
 
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρούσες  η κ. Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & νομού Ηρακλείου, η κ. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, πολλοί Ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook