Με δύο χωριστές πορείες τα Χανιά τιμούν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, 44 χρονια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση.

Κορυφώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο των Χανίων, από φορείς και συλλογικότητες.

Πάνω από 900 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα ξεκίνησαν την πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ έπειτα από περίπου μισή ώρα οι δύο πορείες ενώθηκαν στο Ηρώο της πόλης.

Εκεί πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση,  όπου εκπρόσωποι φοιτητών κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, ενώ οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το τραγούδι "Πότε θα κάνει ξαστεριά"

Στην πλατεία 1866, και ενώ οι δύο πορείες ήταν σε εξέλιξη άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από γνωστό ταχυφαγείο ενώ λίγη ώρα αργότερα, ενώ η πορεία κινούνταν επί της οδού Τζανακάκη, στόχος αγνώστων έγινε τράπεζα όπου και εκεί έγραψαν συνθήματα.αλλά και σε τοίχους στην οδό Βαλαωρίτου.

Οι δύο πορείες ολοκληρώθηκαν περίπου μια ώρα μετά και οι αστυνομικές αρχές "έδωσαν" και πάλι τις οδούς σε κυκλοφορία.

 

Νωρίτερα

Η συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά

Η πορεία από την Δημοτική Αγορά ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα και περίπου 600 άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν προς την Σκαλίδη και στη συνέχεια προς την Κυδωνία.

 

 

Η συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από τα Νέα Καταστήματα

Στα Νέα Καταστήματα, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα και πριν την έναρξη της πορείας μέλη φορέων πραγματοποίησαν ομιλίες για το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τότε και σήμερα.