Τελευταία ενημέρωση: 17:30

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Veendam της εταιρείας Holland America Line επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά το λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο με χωρητικότητα 1.350 επιβατών και 568 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Ρόδο και αναχώρησε στις 17:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «η εταιρεία Holland America Line είναι μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με ιστορία 144 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1873! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 14 πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Το πλοίο Veendam ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, ανακαινίσθηκε το 2009 και διαθέτει 675 καμπίνες εκ των οποίων 193 σουίτες, 6 εστιατόρια, 8 μπαρ, 2 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & τένις κλπ.

Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα του Veendam που επισκέφθηκε τα Χανιά έχει διάρκεια 53 ημερών, ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου από τη Νέα Υόρκη, θα επισκεφθεί 18 προορισμούς σε όλη τη Μεσόγειο και θα επιστρέψει στις 8 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Holland America Line επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά στις 27 Οκτωβρίου 2017 με το κρουαζιερόπλοιο Prinsendam, μετά την αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στo Seattle των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.»

(Φωτο: Κώστας Μπροκαλάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook