Σοκάρουν τα στοιχεία που παρέθεσε ο Γεώργιος Ουρσουζίδης στα πλαίσια του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την οδική ασφάλεια

Παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Μαθητές από την Ιεράπετρα μέχρι το Καστέλι έδωσαν το παρών στη συζήτηση για την οδική ασφάλεια. Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα παιδιά συνέταξαν ένα κείμενο για το πώς θα μπορέσουμε να δούμε τη ζωή μας ως άνθρωποι και να την σεβαστούμε, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων.

Να θυμίσουμε ότι στην εκδήλωση, το παρών θα έδινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο η προγραμματισμένη επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τον κύριο Παυλόπουλο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιος Ουρσουζίδης.

Ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των “ουραγών” στα τροχαία, σε επίπεδο Ε.Ε.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι από το 2010-2016, η χώρα μας έχει ξοδέψει  πάνω από 81 δις στα τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα .”Όσα χρήματα δεσμεύουμε από τους Έλληνες πολίτες για την εξυπηρέτηση του δανείου, τα πληρώνουμε στην άσφαλτο, πέρα από την ανθρώπινη απώλεια και οδύνη.

Το κόστος στο οποίο αναφέρεται ο κ.Ουρσουζίδης αφορά, από την στιγμή που γίνεται το ατύχημα:

  • Στην κυκλοφοριακή συμφόρηση (εργατοώρες που πάνε χαμένες)

  • Στην παροχή βοηθείας από τις υπηρεσίες

  • Στην νοσηλεία – θεραπεία

  • Στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αναγκών

  • Στον Ιατρικό εξοπλισμό

  • Στις δικαστικές διενέξεις

  • Στο ασφαλιστικό

  • Στην απώλεια παραγωγής

  • Σε άυλα κόστη

Αρναουτάκης: Έρχονται έργα στο οδικό δικτύου της Κρήτης – Δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι

“Οι μαθητές μας δείχνουν τον δρόμο” ανέφερε ο κύριος Αρναουτάκης, ο οποίος συνεχάρη την σημερινή πρωτοβουλία τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται δίπλα σε όλους για την πρόληψη των ατυχημάτων.

Ο κ.Αρναουτάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι, μέχρι τέλος του 2017 θα δημοπρατηθεί ένα μεγάλο έργο περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά 415 επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού δικτύου. “Παράλληλα,  θα έχουμε ακόμα ένα έργο στην παλιά εθνική οδός και ένα έργο για τον ΒΟΑΚ, που αγγίζει 25 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά θα γίνουν μέσα από τον ΟΑΚ με χρηματοδότηση από το υπουργείο υποδομών.”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για τα τροχαία δεν φταίνε πάντοτε οι δρόμοι, τονίζοντας ότι όλοι μπορούμε μέσα από διάφορες προσωπικές μας ενέργειες να συμβάλλουμε στην μείωση των ατυχημάτων.

Αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, τόνισε ότι στρατηγικό σχεδιασμός που έχει προαναγγελθεί και από το αναπτυξιακό συνέδριο, είναι ο καλύτερος σχεδιασμός που θα μπορούσε να υπάρξει. “Είναι ένα μεγάλο έργο κοντά στο 1.5 δις, θα ολοκληρώσουμε το πρώτο τμήμα και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα. (…) είμαι αισιόδοξος ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει με την πρόταση που έχουμε υποβάλλει στην Κυβέρνηση.”

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εκπληρώνω, κυριολεκτικώς, οφειλόμενο χρέος στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου κηρύσσοντας εδώ, στην έδρα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, μέσω του χαιρετισμού μου αυτού την έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Πριν απ’ όλα το Συνέδριο αυτό αποτελεί ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ανάδειξης μιας πραγματικής μάστιγας που πλήττει, χρόνια, τώρα, την Πατρίδα μας, κυρίως δε τους νέους ανθρώπους, εκείνους οι οποίοι συνιστούν την ελπίδα του μέλλοντος για τον Λαό μας και το Έθνος μας: Της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα κυρίως -όπως ήδη τόνισα- τους νέους ανθρώπους. Την σημασία αυτή του Συνεδρίου τονίζουν ακόμη περισσότερο το ότι αφενός αφορά την καρδιά του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, που ούτως ή άλλως «πυροδοτείται» από τον εθνικώς καταστροφικό εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Και, αφετέρου, οργανώνεται με την ενεργό συμβολή των μαθητών της Κρήτης, οι οποίοι έτσι δείχνουν πρωτόγνωρη ωριμότητα και ουσιαστικό σεβασμό στην αξία του Ανθρώπου, και κυρίως των νέων Ανθρώπων».

Συνέχισε δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όμως, πριν ολοκληρώσω τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, οφείλω να εκπληρώσω και ένα άλλο χρέος: Ήτοι ν’ αποτίσω φόρο τιμής στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, η οποία το 2018 συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, έχοντας αποκτήσει πια Πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια με την δραστηριότητά της που οι πτυχές της αγγίζουν όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων της Κοινωνίας μας, άρα των μεγάλων προβλημάτων του Λαού και του Έθνους μας. Μέσα σ’ αυτό το πεδίο εντάσσεται και η συμβολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στην διοργάνωση του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια, δηλαδή, κατ’ αποτέλεσμα, στο πεδίο του σεβασμού της αξίας του Ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής, ιδίως δε των νέων Ανθρώπων. Κάτι το οποίο βρίσκεται άλλωστε στην «καρδιά» της Χριστιανικής Διδασκαλίας κατά το «Αγαπάτε Αλλήλους», ιδίως δε κατά το «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

«Με αυτές τις σκέψεις σας παρακαλώ να δεχθείτε τόσο τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την όλη αποστολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης αλλά και για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και την διαβεβαίωσή μου ότι έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής αυτής», κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης εκπρόσωποι αρχών, φορέων και του κλήρου.

Επίσης τελετή για την οδική ασφάλεια έγινε και στο πάρκο “Χρήστος Πολέντας” στις Βουκολιές, το οποίο είναι αφιερωμένο στις οικογένειες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook