Τα όργανα του 39χρονου από το Ηράκλειο μεταφέρθηκαν σε Ιπποκράτειο και σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Ζωή σε συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σε νοσοκομείο Γερμανίας, έδωσε ο 39χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος έχασε την μάχη που έδινε τις τελευταίες εβδομάδες στην ΜΕΘ, του ΠΑΓΝΗ. 

Οι γονείς του άτυχου άντρα, παρά την θλίψη που τους προκάλεσε ο χαμός του παιδιού τους, πήραν την γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων σε άτομα που δίνουν τη  δική τους μάχη σε κάποιο νοσοκομείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα “η δωρεά οργάνων, είναι πράξη ζωής”.

Η ανακοίνωση των γιατρών  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ότι επήλθε εγκεφαλικός θάνατος για τον 39χρονο από τις Βασιλειές, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του. Η θέληση, όμως, να δώσουν χαμόγελα ελπίδας σε άτομα που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση νεφρών και ήπαρ, ήταν μεγάλη.

Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 39χρονου, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook