Αναβολή της διαδικασίας την επόμενη Τρίτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας - Ερήμην των στρατιωτών θα γίνει η δίκη αφού σήμερα αποπλέουν από τα Χανιά με τα πολεμικά πλοία

Τελευταία ενημέρωση 9.27

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν σήμερα στις 8.30 το πρωί σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι δυο στρατιώτες οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε βάρος ενός 37χρονου Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής, στέλντοντάς τον στο νοσοκομείο.

Οι δυο στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης "ΝΗΡΙΗΣ" βαρύνονταν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι δυο τους υπηρετούν σε δυο διαφορετικά πολεμικά πλοία από τα οποία έχει διοριστεί δικηγόρος ο οποίος όμως βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν οι δυο κατηγορούμενοι και πήραν αναβολή για να οριστεί τακτική δικάσιμος. 

Η πολιτική αγώγή ζήτησε να οριστεί άλλος δικηγόρος και να μην αναβληθεί η δίκη καθώς με αν το δικαστήριο προχωρούσε σε αναβολή οι ναυτικοί θα φύγουν με τα πολεμικά πλοία που αποπλέουν σήμερα.

Εκπρόσωπος των κατηγορουμένων επεσήμανε ότι πρέπει το δικαστήριο να δώσει αναβολή επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμα ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ η πολιτική αγωγή από την πλευρά της τόνισε στο δικαστήριο πως υπήρξε κωλυσιεργεία ωστόσο υπάρχουν βεβαιώσεις του νοσοκομείου Χανίων για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στον 37χρονο Χανιώτη.

Ο εισαγγελέας δέχτηκε την πρόταση της πλευράς των κατηγορουμένων και πρότεινε αναβολή. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή της εκδίκασης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να προσκομιστεί το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Βέβαια, η δίκη θα γίνει ερήμην των δυο κατηγορουμένων, εφόσον δεν θα βρίσκονται την επόμενη Τρίτη στα Χανιά, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι για να φύγουν σήμερα με τα πολεμικά πλοία στα οποία υπηρετούν.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook