Γονείς, μαθητές, πολίτες του Ηρακλείου, θα παρακολουθήσουν από τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας, κατασκευή πάνινης τσάντας αξιοποιώντας παλιά υφάσματα και ρούχα. 

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει, στους πολίτες του Ηρακλείου, τα έργα της, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 από 14.00-15.30 στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων-Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης(18-26 Νοεμβρίου 2017).

Γονείς, μαθητές, πολίτες του Ηρακλείου, θα παρακολουθήσουν από τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας, κατασκευή πάνινης τσάντας αξιοποιώντας παλιά υφάσματα και ρούχα.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας,  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων πολιτών για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, αλλά και να περιοριστεί η καταστροφή της φύσης, η εξάντληση των φυσικών πόρων και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Παράλληλα, η επαναχρησιμοποίηση είναι ιδανικός τρόπος δημιουργικής ανακύκλωσης και καλλιέργειας της φαντασίας που πρέπει να διακρίνει κάθε ενεργό πολίτη.

Στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών στη μείωση των απορριμμάτων, η παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης κι ανακύκλωσης των απορριμμάτων, η καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας, της κριτικής σκέψης , της συνεργασίας καθώς και της εργασίας σε ομάδες.

Με το σύνθημά:<< Δώστου μια καινούργια ζωή>> ας είμαστε όλοι εκεί !!

Υπεύθυνες προγράμματος: Λουλάκη  Μαρία (φυσικός), Μυρωνάκη Άννα (Βιολόγος), Σκανδαλάκη Μαρία (Θεολόγος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook