Δύο κρουαζιερόπλοια σήμερα στα Χανιά, το ένα εκτάκτως το δεύτερο σε προγραμματισμένη επίσκεψη – Το εντυπωσιακό Msc Orchestra για πρώτη φορά στα Χανιά

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, οδήγησαν το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Msc Orchestra της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων MSC Cruises, στο λιμάνι της Σούδας, όπου κατέπλευσε σήμερα το πρωί.

Το πλοίο με χωρητικότητα 3.223 επιβάτες και 1.054 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από τo Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία) και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό τον Πειραιά.

Η εταιρεία MSC Cruises είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο στόλο 14 πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, 2 εκ των οποίων παραδόθηκαν το 2017, και έχοντας ανακοινώσει την κατασκευή 5 ακόμα νέων υπερπολυτελών πλοίων μέχρι το 2022 αξίας 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων!! Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Το πλοίο Msc Orchestra ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεγάλης κατηγορίας, κατασκευάσθηκε το 2007 και διαθέτει 1275 καμπίνες εκ των οποίων οι 809 είναι με μπαλκόνι, 6 εστιατόρια, 8 μπαρ, 3 πισίνες, υδρομασάζ, 8 τζακούζι, αίθουσα σπα και γυμναστήριο 1.160 τ.μ, θέατρο 1.240 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ & τένις κλπ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία MSC Cruises επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά τον Μάιο 2015 με το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, ενώ τον Ιανουαρίου 2016 το πλοίο MSC Fantasia επισκέφθηκε και πάλι εκτάκτως το Λιμάνι της Σούδας λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο Ηράκλειο όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει.

Η επιλογή του Λιμένα της Σούδας μεταξύ άλλων λιμανιών στην ευρύτερη περιοχή για τις περιπτώσεις αυτές έκτακτης προσέγγισης πλοίων της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα αφενός της ασφάλειας και προστασίας που προσφέρει το Λιμάνι της Σούδας και αφετέρου της αναλυτικής παρουσίασης του λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχε γίνει από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στη Νάπολη της Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2014 και του 2015 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους. Επιβεβαιώνει δε τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τα Χανιά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Επίσης, σήμερα κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σούδας και το κρουαζιερόπλοιο Amadea της εταιρείας Phoenix Reisen. Το πλοίο με χωρητικότητα 600 επιβάτες και 292 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 9:00 προερχόμενο από την Χάιφα του Ισραήλ και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Νίκαια της Γαλλίας.

 

(πληροφορίες, φωτογραφίες από τον Κώστα Μπροκαλάκη, πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook