Να ενταχθεί ο προτεινόμενος αναδασμός του νομού Ηρακλείου στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά σε επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Το πρόγραμμα εκούσιων και υποχρεωτικών αναδασμών για την έκταση 1.219.270 στρεμμάτων αναμένεται να αποφασίσει άμεσα το ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να προχωρήσουν οι Περιφέρειες της χώρας στην υλοποίησή του. Ανάμεσα στις περιοχές που αφορούν τους εκούσιους αναδασμούς εντάσσεται και ο νομός Ηρακλείου και συγκεκριμένα η διενέργεια της διαδικασίας στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Καστελίου του δήμου Φαιστού, καθώς και μέρος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου του δήμου Γόρτυνας.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς των περιοχών αυτών έχουν υλοποιήσει όλη την απαραίτητη διαδικασία, καταθέτοντας την πρότασή τους για την ένταξη και την εφαρμογή του προγράμματος αναδασμού στα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα και περιμένουν πλέον την τελική απόφαση».

Κονδύλια

Στη συνέχεια της επιστολής σημειώνεται ότι «είναι γνωστό ότι τα κονδύλια, τα οποία θα εκταμιευτούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι περιορισμένα και είναι πιθανό να γίνει αξιολόγηση των περιοχών που θα ενταχθούν τελικά από εκείνες που κατατάσσονται στους εκούσιους αναδασμούς. Θεωρώ όμως ότι ο αναδασμός για την Κρήτη, με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες που έχει, αλλά και με τον κατακερματισμό του κλήρου που παρατηρείται, θα αποτελέσει ένα μέτρο ευεργετικό, το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού, ο οποίος πλήττεται σε μέγιστο βαθμό.

Επειδή οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς έχουν πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδασμού, και επειδή ο αναδασμός αυτός είναι ο μοναδικός που προτείνεται από την Κρήτη, σας ζητώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο ένταξης των περιοχών του δ.δ. Καστελίου του δήμου Φαιστού, καθώς και μέρος του δ.δ. Πλατάνου του δήμου Γόρτυνας στο πρόγραμμα αναδασμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook