Μέσα από την γιορτή στο "Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων’, φάνηκαν οι ελλείψεις του κέντρου 

Τι θέλει κανείς για να νιώσει γεμάτος; 

Γέλια, χαρούμενες φατσούλες, «χορτάτα» μάτια και φουσκωμένες καρδιές λένε τα μέλη του εθελοντικού σωματείου «Είμαι ακόμα παιδί»! 

Κι είναι ακριβώς αυτή η .. «εικόνα» που εντυπώθηκε στο μυαλό όσων βρέθηκαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στη γιορτή γνωριμίας που διοργανώθηκε, στο  ‘Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων’, στην οδό Αποκορώνου, αριθμός 166.

Και πως θα μπορούσε να’ ναι αλλιώς όταν όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!

Η ομάδα μας, το «Είμαι ακόμα παιδί» Χανίων έτρεξε πολύ, ως την τελευταία στιγμή κι οι .. «καλεσμένοι» μας επίσης! 

Τα μαγικά του Magicris άφησαν άφωνους τους παρευρισκόμενους, το τμήμα breakdance του ΕΝ ΧΟΡΩ Dance Studio ξεσήκωσε το κοινό κι ο  DJ Αριστοτέλης Μανιουδάκης, δεν άφησε κανέναν να κάτσει σε καρέκλα.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του σωματείου ο κόσμος που συμμετείχε σε αυτήν την γιορτή "είδε όμως και τις ελλείψεις μας.. έμαθε πως σ’ αυτό το τεράστιο κτίριο, μόνο επτά δωμάτια είναι λειτουργικά με αποτέλεσμα τα φιλοξενούμενα παιδιά του κέντρου να στριμώχνονται και να ασφυκτιούν. (Κι είναι εφηβάκια στη πλειοψηφία τους κι έχουν ανάγκη τον χώρο τους).  Κι όλα τα’ άλλα κτίσματα που απλώνονται στα τόσα τετραγωνικά θα μου πείτε, τι κάνουν; Περιμένουν να φτιαχτούν μιας και ένας σεισμός (του 1913 !!!) τα κατέστησε μη κατοικήσιμα… 

Έμαθε όποιος ήρθε στη γιορτή μας, πως τα αγόρια μας, εφηβάκια ξαναλέω στη πλειοψηφία τους, έχουν ανάγκες όχι μόνο υλικές, όπως φαντάζεται κανείς αλλά κυρίως άυλες, άπιαστες, μη μετρήσιμες…  Έχουν ανάγκη να ανακτήσουν τις ισορροπίες τους, να βγουν στη κοινωνία, να «γεμίσουν» το βιογραφικό τους δεξιότητες και να διεκδικήσουν το μέλλον τους ισότιμα με όλους τους συνομηλίκους τους. Γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της γιορτή μας. Να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε.

Τα καλά και τα κακά. Την αλήθεια μας δηλαδή. Και ξέρετε κάτι;  Ο σκοπός επετεύχθη: Ήταν μια καταπληκτική γιορτή!  Και στην επόμενη με το καλό"

Αν κι εσείς νιώθετε παιδί, αν θέλετε να προσφέρετε αγάπη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εθελοντές του σωματείου με τους παρακάτω τρόπους:
site: www.eimaiakomapaidi.gr 
e-mail: [email protected]
facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr 
Η μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας: 
• Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)
• Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)
• Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
• Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)
• Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
• Εβίτα Περάκη: 6988348313 (Υπεύθυνη Ομάδας Χανίων)
• Φαίη Χριστάκη, 6984669387 (Υπεύθυνη για το Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο)  Είμαστε πάντα διαθέσιμοι!