«Προϊόν στυγνής υπερφορολόγησης το δήθεν κοινωνικό μέρισμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» - «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Πανηγυρίζουν που μοιράζουνε τη φτώχεια»

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή την ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος:

«Αφού διέλυσε την οικονομία και φτωχοποίησε την κοινωνία η Κυβέρνηση έρχεται, τώρα, να πανηγυρίσει την υπέρβαση των στόχων δίνοντας πίσω “ψίχουλα” από τα δεκάδες δις που άρπαξε από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Οι κύριοι της Κυβέρνησης μπορούν να προπαγανδίζουν παραληρηματικά όσο θέλουν, ωστόσο η πραγματικότητα αποδεικνύει τα ψέματα και την πολιτική τους ένδεια.
Η αλήθεια είναι πως το κοινωνικό μέρισμα είναι μόλις τα 720 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 315 εκατ. είναι υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων σε συνταξιούχους από χρήματα που η Κυβέρνηση τους πήρε παράνομα και 350 εκατ. ευρώ είναι η ενίσχυση της Δ.Ε.Η. εξαιτίας της διαχειριστικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Η αλήθεια είναι πως μόνο φέτος επιβλήθηκαν μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ, με τα επιστρεφόμενα 700 εκατ. να αντιστοιχούν μόνο στο ¼!
Η αλήθεια είναι πως συνολικά από το 2015 με τις φορομπηχτικές πολιτικές τους υφάρπαξαν 9,4 δις ευρώ, ενώ 5,1 δις θα επιβληθούν το 2019 και το 2020 με τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές των συντάξεων. Το σύνολο των μέτρων της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου φτάνει τα 14,5 δις ευρώ!
Δεν είχαμε, λοιπόν, καμία υπεραπόδοση, της οικονομίας. Είχαμε απλά στυγνή και σκληρή υπερφορολόγηση. Οι πολίτες, όμως, δεν εξαπατώνται, γνωρίζουν πως κανένα ψηφοθηρικό επίδομα δε θα τους βγάλει από τα αδιέξοδα της μιζέριας και της φτωχοποίησης που τους επέβαλε η Κυβέρνηση. Όπως, επίσης, γνωρίζουν πως μόνη πηγή φωτός σε αυτό το σκοταδιστικό καθεστώς αποτελεί η πολική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ».

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου

«Παίρνουν χρήματα από τη μια τσέπη και βάζουν μερικά από αυτά στην άλλη. Υφαρπάζουν τα χρήματα του εργαζόμενου, του βιοπαλαιστή και τα δίνουν σε αυτούς που έχουν εξωθήσει στην απόλυτη φτώχεια.
Όπως μαθαίνουμε, όμως, δια στόματος του Βουλευτή Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Βαρδάκη η Κυβέρνηση «Στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες, τα μεσαία στρώματα και τονώνει την πραγματική οικονομία»(!) 
Ο τρόπος με τον οποίο παραποιούν την πραγματικότητα είναι μοναδικός! Επιστρέφουν 720 εκατομμύρια και όχι 1,4 δισ. όπως διακηρύσσουν ενώ, αποκρύπτουν το γεγονός ότι το σύνολο των μέτρων της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου φτάνει τα 14,5 δισ. ευρώ!
Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ξεχνούν πως δουλειά τους είναι να διεκδικούν μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρονται όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από αυτά που τους είχαν προτείνει οι εταίροι και τα οποία υποτακτικά αποδέχθηκαν.
Το ευκαιριακό αυτό επίδομα δεν είναι ευαγγέλιο χαράς, αλλά μία ακόμα απόδειξη πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διανέμουν τη φτώχεια.
Οι πολίτες δεν ξεγελιούνται πια, γνωρίζουν ότι μόνο με το  εθνικό στρατηγικό σχέδιο της Ν.Δ., η Ελλάδα μπορεί να  μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας, της προκοπής. Οι Έλληνες γνωρίζουν πια καλά, κάθε μέρα που περνά, ότι  αξίζουμε καλύτερα. Και έτσι θα προχωρήσουμε  όλοι μαζί μπροστά».