Δέκτης έντονων παραπόνων από τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έγινε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Σφυρής κατά την επίσκεψή του μαζί με μέλη του Συνδυασμού «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο». 

Ο πρόεδρος των εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ κ. Λευτέρης Αντωνακάκης και μέλη της Διοίκησης έκαναν λόγο για παντελή απουσία του Επιμελητηρίου από τα προβλήματα των επιχειρηματιών, που επικεντρώνονται, τόσο στα υψηλά τέλη της ΕΤΒΑ που έχει τη διαχείριση της ΒΙΠΕ, όσο και στα υψηλά δημοτικά τέλη, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Ο κ. Σφυρής δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα στα αιτήματα, εκεί όπου χτυπά, όπως είπε, η «καρδιά» της οικονομίας της Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης και με την ιδιότητα του προέδρου των εγκατεστημένων της ΒΙΠΕ Μαλάδων – Φοινικιάς, ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης ο οποίος επίσης προσεκλήθη, δεν έδωσε το παρών, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή και τον Πρόεδρο των Λιμενεργατών κ. Φώντα Σφακιανάκη ο σημαντικός ρόλος του Λιμανιού του Ηρακλείου στην τοπική επιχειρηματικότητα, με φόντο το εμπορικό τμήμα του λιμένα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα περιθώρια μείωσης του κόστους της διακίνησης των εμπορευμάτων για τους επιχειρηματίες, αλλά και η προοπτική ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού του Ηρακλείου με εκείνο της Θεσσαλονίκης, καθώς και μία γραμμή με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν τα μέλη του Συνδυασμού «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» κα Μαρία Μαρκάκη και οι κ.κ. Μανώλης Γενναράκης, Γιώργος Παπαδακάκης, Βασίλης Μαραθιανός, Δημήτρης Τσουτσουδάκης, Νίκος Ξενάκης και Γιώργος Κοκκιάδης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook