Μολύβι που «τρέχει» από τις κόγχες των ματιών, έντονο make up, λιπαρές κρέμες που γυαλίζουν και κάνουν τους πόρους του δέρματος να ασφυκτιούν.

Το καλοκαίρι, με το έντονο ηλιακό φως, τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ιδρώτα, οι γυναίκες διαπράττουν λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ, πολλές φορές από …συνήθεια (του χειμώνα). Στη διάρκεια των διακοπών, η φυσική δραστηριότητα, το κολύμπι, κάνει πολλές φορές τα λάθη να μεγεθύνονται.

Το Βήμα δίνει μερικές συμβουλές για ένα φυσικό αποτέλεσμα, που δεν θα προδώσει τους κανόνες της αισθητικής σας, μέχρι και τα τέλη του φθινοπώρου.

Μην τονίζετε όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου
. Το υπερβολικό μακιγιάζ είναι απαγορευτικό όλες τις εποχές, πολλώ δε μάλλον κάτω από το καλοκαιρινό φως. Επιλέξτε αν θέλετε να τονίσετε μάτια ή χείλη και φροντίστε να μακιγιάρετε διακριτικά όλα τα υπόλοιπα σημεία.

Αποφύγετε το μακιγιάζ τις πρωϊνές ώρες αν είστε σε διακοπές, . Κολυμπήστε, αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Τα γυαλιά ηλίου άλλωστε προστατεύουν αισθητά από κριτικές ματιές. Δεν είναι θλιβερή εικόνα μία γυναίκα που κατεβαίνει με σκιά και κραγιόν, στην παραλία στις 11 το πρωϊ;

Ο υψηλός δείκτης προστασίας στο αντηλιακό σας, δεν σημαίνει απαραιτήτως λιπαρότητα στην υφή του. Φροντίστε να επιλέγετε προϊόντα που δεν είναι παχύρρευστα και απορροφώνται εύκολα, χωρίς να επιβαρύνουν την επιδερμίδα.
Ξεχάστε τα κλασικά προϊόντα – μάσκαρα, μολύβια και κραγιόν – του χειμώνα. Προτιμήστε αδιάβροχα, και όχι μόνον για τη θάλασσα. Ο ιδρώτας κάνει το κραγιόν να ξεφεύγει από το περίγραμμα και το μολύβι να μουντζουρώνει όλο το μάτι.
Καλή λύση είναι τα lip gloss σε απαλές, φυσικές αποχρώσεις, όπως ροζ, κάραμελ, κοραλλί.

Μη χρησιμοποιείτε make up, που δίνει την όψη του έντονου μακιγιάζ. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με tinted moisturizer, με μεγάλο δείκτη προστασίας SPF, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό στον – αμείλικτο – ήλιο.
Αν ιδρώνετε υπερβολικά στο πρόσωπο, πουδράρετε ελαφρά το Τ του προσώπου (μύτη, πηγούνι και μέτωπο), με άχρωμη, διάφανη πούδρα.

Προσοχή στο concealer, κάτω από τα μάτια. Φροντίζετε να είναι χρωματικά κοντά στο μαυρισμένο δέρμα σας, μην πέφτετε στην παγίδα των ανοιχτών τόνων που συνηθίζετε άλλες εποχές για να δώσετε φως στο βλέμμα. Η διχρωμία δεν είναι επιθυμητή στο μακιγιάζ.

Προτιμήστε ρουζ σε κρεμώδη υφή
, αντί σε σκόνη : είναι πιο διάφανα, και χαρίζουν λάμψη υγείας και φρεσκάδας. Συνιστώνται οι μπρονζέ και οι ροζ, καθώς και οι ροδακινί αποχρώσεις.

Μη φοβάστε το χρώμα στα μάτια. Το μαυρισμένο δέρμα δεν αγαπά τις σκούρες αποχρώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μάσκαρα σε χρώματα μπλε ή μωβ, αλλά και σκιές σε κρεμώδη υφή, σε μεταλλικές και pearl αποχρώσεις. Εφαρμόστε τις σε ολόκληρο το βλέφαρο.

Για να δώσετε έμφαση στο βλέμμα, δοκιμάστε ιριδίζουσα σκιά σε μπεζ χρώμα, ακριβώς κάτω από το τόξο των φρυδιών, πάνω στο κόκαλο της περιοχής. Ένα μικρό tip που προσδίδει υγρή όψη στα μάτια, είναι το εξής: απλώστε λίγη βαζελίνη ή lip gloss στα βλέφαρα και προσθέστε λίγη μάσκαρα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για βραδινό μακιγιάζ.

Ο ήλιος και η ζέστη αυξάνουν τις ανάγκες της επιδερμίδας σε ενυδάτωση_ το μαύρισμα διατηρείται άλλωστε περισσότερο με την καλή ενυδάτωση.

Χρησιμοποιείστε άφθονες κρέμες
, αλλά και ειδικό λάδι σώματος, αν θέλετε να προδώσετε λάμψη στην επιδερμίδα σας. Κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικές πούδρες, ιριδίζουσες ή gel, για τους ώμους και το ντεκολτέ_ φυσικά μόνον για βραδινές εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook